Поискаха спиране на Ла Лига заради VAR

Начало » Поискаха спиране на Ла Лига заради VAR
Реал М стадион С.Бернабеу
Снимка: Даниел Касас

ФК Кадис поиска официално днес временно спиране на Испанското първенство докато не бъде разрешен иска им за частично преиграване на мача с Елче от 17-ти януари.

Кадис считат, че са били “драстично ощетени“ от съдиите, най-вече от VAE, защото позволили да им бъде вкаран гол от явна и несанкционирана засада, мачът завърши 1:1. След това главният арбитър Дел Серо Гранде се извини публично за грешката.

Андалузците подадоха иск в Спортния Съд (ТАД) за преиграване на част от мача заради съдийските грешки и спиране на Първа дивизия на Ла Лига докато не бъде уважена жалбата им, така би се гарантирало равноправието между клубовете-участници.

Осасуна взе крехка преднина срещу Атлетик Билбао в първия полуфинал за Кралската купа на Испания. Гол в Памплона успя да вкара само 21-годишният марокански национал Абде Езалзули с левачка и изведен от Мой Гомес в 47-мата. Давид Гарсия опази аванса в края при натиск на “червенобелите“.

Родриго Гоеш е възстановен и влезе в състава на Реал Мадрид (вероятно ще е резерва) за домакинството в другия полуфинал с Барселона утре (четвъртък) на “Бернабеу“, Алаба и Менди не са готови. Карло Анчелоти иска реванш за Суперкупата, а колегата му Чави Ернандес е супернадъхан, като опитва да снеме напрежението с:

“Те са фаворити. Винаги съм мотивиран за Бернабеу. Голям “куле“ съм и ми харесва. Тези мачове ме възбуждат. Обичам да играя, какво не бих дал да съм на средата на терена утре!“

Лошата новина за него са отсъствията на Педри, Левандовски и Дембеле, така ще пуска напред Рафиня, Ферран Торрес и Ансу Фати, ще подсили и средната линия с бързо прегупирване.