Положението на Левски се влошава

Начало » Положението на Левски се влошава

Наско СираковСитуацията в Левски продължава да се влошава, но мажоритарният собственик Наско Сираков продължава да бъде оптимист за бъдещето на закъсалия финансово клуб. Той бе гост в предаването „Още от деня“ по БНТ1 и заяви, че не старите задължения, а тези от последната половин година теглят 26-кратните шампиони към дъното.

Запитан дали в клуба вече има повече от 100 хиляди лева, както обяви преди две седмици Сираков отговори:

„Не. Сега ситуацията е още по-тежка. За НАП до момента вече няколко месеца се грижат единствено и само нашите привърженици, за което няма как да спрем да говорим и благодарим. Те поеха тази тежест върху себе си и до момента се справят чудесно. Ние имаме две различни задължения към НАП. Едното е споразумението, според което три години трябва да плащаме по около 143 хиляди лева (на месец). Тези задължения са поети от нашите привърженици. Другото е текущи задължения, които са набъбнали сериозно. Последните два дни имахме проблеми с НАП, но срещнахме разбиране. Би трябвало да се предоговорят тези задължения“.

„Винаги съм казвал и няма да спра да го повтарям – при нас не са толкова решаващи и големи проблемите със старите задължения. Сигурни сме, че с тях във времето ще се справим. Големият воденичен камък са тези задължения, които са натрупани в последните 4-5 месеца.

„Надяваме се, че ще се измъкнем, но ще бъде трудно. Тези задължения са 4-5 милиона лева. В последните месеци нашите привърженици направиха нещо, което е без аналог в историята. Това ни задължава да изровим земята, но да се измъкнем. Още ни пречат всички обстоятелства около пандемията, ограниченията към привържениците да ходят на мачове, някои недалновидни закони, които се предложиха в Народното събрание. Всичко това спира за момента големите спонсори.

„Законът за хазарта“ накара фирмите в тази сфера да се снишат и да се ослушват, а те са най-големите спонсори на спорта и конкретно футбола в България“.

„Всеки ден преговаряме с потенциални спонсори, но сме и близо, и далеч от подпис. Един договор не става от днес за утре. Мога да кажа, че съм се срещал с потенциални спонсори неколкократно, но не сме на финалната права. Докато нямаме подписан договор, няма и да спекулираме. Срещам се с много фирми, защото Левски не се нуждае от един голям спонсор, а от десет

Левски настоява да бъде оценена гледаемостта на мачовете на отбора и на базата на тези цифри да получава заслужена сума за телевизионно излъчване.

„Не искаме по-голям дял. Вече водим разговори с една от заинтересованите страни. Срещаме разбиране. Ние не искаме нашият дял да се увеличи и искам това да е ясно. Имах среща преди няколко дни с г-н Домусчиев и на него също казах, че не искам останалите отбори да получават по-малко. Напротив, искам много повече да получават. Ние не искаме преразпределение, а да бъде оценена гледаемостта на Левски. Когато има конкретен резултат, ще запознаем цялата общественост“.

„На базата на това, което се случи в последните месеци, ние смятаме, че не получаваме достатъчно средства. Не мога да кажа конкретна сума, но ние имаме значително по-голям потенциал от това, което получавахме до момента. Иначе сумата до момента е 235 хиляди лева, което получават всички клубове. Нашият потенциал е много по-голям и въпросът е да се намери нужната формула, така че левскарите, които гледат Левски, да могат да инвестират в клуба“.