Пореден лош ден за родната колония в Израел

2011-02-20 09:43:00

Шестима родни състезатели сведоха глави, победени в поредния кръг от местния шампионат

Отборите на Бней Сахин и Апоел Рамат Ган, в които играят общо пет българи загубиха мачовете си от поредния кръг на Леумит лигата и продължават да носят червените фенери на колоната, като са съответно предпоследен (с 18 точки) и последен (с едва пет) в класирането. Макаби ТА на Димитър Рангелов, който е трети, също се издъни.

Тримата българи Костадин Хазуров, Даниел Митев и Атанас Борносузов не успяха да спасят Бней Сахнин от домакинска загуба с 0:1 от Бней Йехуда.  Хазуров и Митев играха цял мач, а Борносузов започна като титуляр, но беше заменен в 65-та минута от Лиран Коен. Единственото попадение вкара аржентинецът Педро Галван в 55-та минута.

Без контузения Димитър Телкийски, но с Елин Топузаков в състава си Апоел Рамат Ган претърпя поредно поражение с 1:4 като гост на Макаби Петах Тиква и остана последен с 5 точки.

Макаби Тел Авив допусна изненадваща загуба с 0:1 на собствен терен от Апоел Хайфа. Българският нападател Димитър Рангелов игра цял мач и отправи два опасни удара към врата на съперника, но не успя да се разпише.

Вашият коментар