Порточанов поема курс към Конгрес

Начало » Порточанов поема курс към Конгрес

Футболни топкиКандидатът за президент на БФС Христо Порточанов разкри пред „Тема Спорт“, че има готовност за събиране на подписка за свикване на конгрес. Такъв трябваше да има на 11 декември, но бе отложен за неопределено време от централата заради ситуацията с коронавируса и мерките в страната.

„Нека да мине Изпълкомът (б.р. – на 14 януари), да видим какво ще решат и тогава ще коментираме. Ние с колегите от Инициативния комитет чакаме до края на януари, началото на февруари, да насрочат дата за конгрес. Ако ли не, подписката е лесна работа. Във всеки регион – Североизточен, Северозападен, Югоизточен, Югозападан, Централен, навсякъде имаме хора, които тръгват и събират подписите за свикване на извънреден конгрес. Няма смисъл за какво да се отлага толкова този конгрес. Ако трябва, ще се направи в Арена Армеец, все пак футболната е най-голямата федерация, в която обаче си правят каквото си искат“, сподели бившият бос на Нефтохимик.

Порточанов е издигнат от Инициативен комитет начело с благодетеля на Септември Симитли и кмет на града Апостол Апостолов-Поли. Относно очаквания избор на Александър Димитров за селекционер на националния отбор на Изпълкома на 14 януари той сподели: „Ние си имаме вариант. Нашето желание е когото и да назначат, да има клауза да е начело на националния отбор до провеждането на конгреса. Да не влизаме в съдебни саги. Защото, който и да е техният кандидат за селекционер, няма да е нашият. Нашият ще е голяма изненада, хубав човек. Както и изпълкомът ни ще е голяма изненада – с професори, академици и спортисти.“

За конкуренцията в лицето на тандема Иво Ивков и Димитър Бербатов Христо Порточанов бе лаконичен: „Който иска да се явява. Нас не ни бърка. Не се притеснявам от нищо.“

Другото име, което се завъртя преди Нова година, е на президента на Марица Пд Христо Христов.

Според запознати на Изпълкома в четвъртък темата за конгреса няма да бъде разисквана. Основната цел ще е изборът на нови селекционери на мъжете, младежите и юношите.