Появи се мераклия за играч на Лудогорец

Начало » Появи се мераклия за играч на Лудогорец

ЛудогорецИзраелски елитен клуб иска атакуващ халф на Лудогорец, пишат местните медии. Става въпрос за Бейтар Йерусалим, който ще се опита да привлече Мавис Чибота. Конгоанецът дойде в Разград именно от Обетованата земя. Там той носеше екипа на Бней Йехуда. „Орлите“ го спазариха през февруари 2019 година, но договорът влезе в сила през юни.

Чибота не впечатлява особено в Разград и не е постоянна величина дори след като Ихинио се контузи, а за Кешерю се знае, че вкарва основно на слабите отбори в групата.

Клубът от Йерусалим не се движи особено добре този сезон и е едва 12-и с 13 точки. Бейтар иска да засили атакуващата линия и затова се е насочил към Чибота, който има опит в шампионата на Израел, като там е играл още за Макаби (Тел Авив) и Апоел (Кфар Саба). Общо е бил в местни тимове цели 4 години.

Привличането на Чибота обаче ще е сложна задача, защото в Бейтар са наясно, че Лудогорец продава рядко и относискъпо скъпо и ще трябва да бъде извадена по-сериозна трансферна сума. Опция е и преотстъпване на играча. Очаква се в скоро време евреите да излязат с конкретна оферта.

През есента „орлите“ вече дадоха двама свои футболисти в Израел, които се провалиха тотално в Разград. Плеймейкърът Дан Битон премина в Макаби (Тел Авив), а защитникът Талеб Тауата отиде в Макаби (Хайфа).