По пътя на… Дунав

Начало » По пътя на… Дунав

ЕтърТема спорт
Седем двубоя и седем загуби. Етър все още няма спечелена точка от началото на сезона, а историята показва, че нито един тим не се е спасил от изпадане след такъв старт. Проблемите при болярите не са един и два и не са от вчера. Всичко се трупаше с времето, а то не прощава. Препратка с най-новата история на футбола ни показва, че Етър е тръгнал по пътя на Дунав, а той видяхме докъде води – Трета лига.*

По подобие на „драконите“ „виолетовите“ летяха високо, играха баража за Лига Европа, но липсата на адекватни управленски решения и подобаващо финансиране доведоха след себе си до срив. През миналия сезон Петко Петков и воденият от него отбор успяха да избегнат изпадането, но сега това доста трудно ще се случи, след като директно отпадат вече два тима.

Дунав дори игра в Лига Европа, стана четвърти, но там някъде нишката се скъса и стремглавото пропадане стана необратимо. Това лято, след като изпадна от елита, тимът от Русе прецени, че няма сили за Втора лига, и директно започна в Североизточната Трета.

Така че Етър имат лошия пример пред себе и са длъжни да го избегнат. Това обаче ще е доста трудна задача. Допълнително ситуацията със заразените от коронавирус побутна болярите надолу. Продължава да се прави селекция в движение, прибягна се до испанец и португалец, които едва ли ще помогнат кой знае колко. Наскоро сериозни разминавания между ръководството и старши треньора Петко Петков доведоха до временна абдикация на последния, който все пак се върна. Защото капитанът последен напуска потъващия кораб…


*Bgfootball.com припомня, че съдбата на Дунав не е прецедент в родния футбол. По подобен начин приключиха професионалния си път редица отбори. От оригиналния Черноморец, през Любимец, Хасково, Светкавица, преди две години Верея и много други.