По 1000 евро на съдия над масата за 4-те дузпи

2011-02-22 11:51:00

Толкова прибрали официално унгарците от България – Естония, на Латвия – Боливия имало и фалшив босненец

 

По хиляда евро хонорар на съдия е изплащала мистериозната компания "Фути медия интернешънъл", която организира станалите скандални приятелски мачове България – Естония (2:2) и Латвия – Боливия (2:1) на 9 февруари в Анталия, съобщи "Труд". Четирите отбора заподозряха манипулация за черно тото чрез реферите, които отсъдиха 7 дузпи в двете контроли.

 

В разследването на ФИФА се оказва, че съдийската бригада на босненеца Кенан Байрамович по собствени признания е прибрала по1000 евро на човек за Латвия – Боливия. Предполага се, че толкова са взели унгарският арбитър Колош Ленгиел и помощниците му за България – Естония.

 

Тарифите за приятелски мачове са между 700 и 4000 евро според категорията на рефера във ФИФА и УЕФА. А босненците и унгарците нямат лиценз да свирят изобщо мачове в професионалния футбол. И след пламването на скандала бяха изхвърлени от своите федерации.

 

ФИФА дори подозира, че в босненската съдийска тройка на Латвия – Боливия един от реферите е бил “фалшив”, тоест не отговарял на представената самоличност. За да бъдат разпознати и идентифицирани арбитрите, се наложило от федерацията на Босна да изпращат снимки и характеристики на “лошите момчета в черно”. Подозира се, че те са взели под масата значително повече от 1000 евро хонорар, ако наистина са участвали в манипулацията на резултата.

 

Претенциите, най-вече от Естония, гласят – реферите са свирили толкова дузпи, за да има във всеки от двата мача поне 3 гола. И чрез този “поръчан залог” някой да спечели големи пари от черно тото.

Вашият коментар