Прекратиха мач във Втора лига заради недостатъчен брой футболисти на терена

Начало » Прекратиха мач във Втора лига заради недостатъчен брой футболисти на терена

Момент от футболен мачДвубоят от Втора лига между Лудогорец -2 и Нефтохимик бе прекратен. Бургаският тим излезе на терена с минималния брой от седем футболисти, а след като един от тях се контузи в 10-ата минута, срещата бе прекратена при резултат 2:0 за тима от Разград

Повечето от футболистите на Нефтохимик не пожелаха да пътуват за мача в знак на бойкот заради неизплатени заплати.

Собственикът Анелия Златкова коментира създалата се ситуация пред клубния сайт: „Недоумявам това поведение. Става въпрос за професионални футболисти.В крайна сметка тяхната работа е да играят футбол. Този бойкот е крайно неприемлив. Гарантирахме им, че утре ще получат парите си. Сега разбирам, че не искат да се качват на автобуса. Времената са трудни, правим всичко възможно да обезпечим клуба, но е необходимо време, докато новите структурни и функционални промени сработят. Нужен е повече разум, търпение и толерантност.

Ние като ръководството го проявяваме, очаквам същото и от играчите. Виждате, че клубове направо приключват дейност, като цяло има големи проблеми в целия български футбол. Да носиш екипа на Нефтохимик, освен всичко друго, е и призвание. Добре е футболистите да разберат и това“, заяви тя.

В същото време Златкова е дала гаранции, че утре играчите ще получат дължимото месечно възнаграждение.