Пренасочени от общината средства погребали Черноморец

2011-02-18 14:44:00

За църковен хор от Оброчище, джамията и радиоклуба новините бяха добри – вдигнаха им парите

Най-популярният спорт няма да се развива в Балчик, отсякоха хладнокръвно общинските съветници на крайморския град. Отказването на представителния отбор можеше да мине и между другото, но заедно с него организиран футбол няма да има и за децата и юношите от школата.

Причината – местният общински съвет разпредели на други места предвидените средства за клуба. Сега те отиват за наистина полезни неща като поддържане на улици и все пак за спорт – баскетбол, но и за джамия и местен радиоклуб.

"Абсурдът е тотален. Няма да имаме отбор, но близо 1.4 милиона са предвидени за… стадиона. Освен, че десетки деца няма да могат да тренират, общината отряза и културната програма на града. Няма пари за Balchik classic day и за кинофестивала. Ще има обаче за хора за църковно пеене "Св.Атанас" от Оброчище, за който никой не е чувал", споделя разочарованият кмет на града Николай Ангелов.

Специално за стадиона на Балчик се знае, че той няма лиценз за професионален футбол. Причината е в уникалната му структура и това, че трибуните му са изсечени в скали, което е доста опасно. Заради това Черноморец домакинстваше в Албена. Сега за съоръжението обаче ще отидат 1 360 000 лв. Стадионът няма писта и като цяло вариантите за използването му за дейности извън футбола са доста ограничени, да не се каже, че липсват изобщо такива.

В града вече се говори, че Черноморец е паднал жертва на политически интереси, свързани с предстоящите местни избори.

Спортал пише, че не е изключено атаката да е и директно срещу кмета Николай Ангелов, който спечели поста като независим кандидат.

Вашият коментар