Преяждане в куклен театър

Начало » Преяждане в куклен театър

ТопкаГеорги Атанасов/sport1
Вероятно мнозина са сложили по някое наднормено кило покрай Коледа и Нова година. Най-сигурното нещо на света обаче е, че отборът на всички власти от Подуяне преяде до синьо на държавната софра. До такава степен, че вече никой не си задава излишни въпроси, а приема края на българския футбол като нещо нормално.

Самите левскари, свикнали винаги да бъдат хранени с казионни аванти, мазно потриват ръце и повтарят под елхата в такта на „Калинка“ – хем ни назначиха „спонсори“, хем „Титан АС“ е пратен в ЦСКА да държи 31-кратните шампиони далеч от титлата! Колко просто нещо се оказа щастието!

Прочетете в един спортен всекидневник, познат като (съ)собственост на Чорни, как Левски щял да спечели първото място с много по-голям бюджет от ЦСКА, Лудогорец и т.н. Остава и да не го направи, когато лентата предварително е отрязана! И по-нататък – дръжте се за масата! Финансовата приказка на „Герена“ се дължала на стахановския труд на … Иво Тонев, който придумал „Мтел“ за нов рекламен договор, а освен това осигурил още и още пари в добавка към трите милиона от Кремъл!

Мениджър от друга планета! Питам се обаче – защо СуперИво не направи една стотна от това за клетото столично Локо като пак си беше същият потомствен жп-гений и по съвместителство шеф на Комисията за спорта в СОС и началник на Тотализатора? И едно предложение – светкавично „червено-черният“ Бъфет/Балцерович/Рубини да сменя „синия“ Симеон Дянков начело на държавните финанси, за да забравим що е
криза и да догоним по стандарт … Гърция!

И сега – няколко въпросчета с нулева трудност, като за след преяждане и махмурлук по празниците:

Първо – как така наречените „титани“ от Перник ще правят конкуренция на Левски при положение, че чакат пари за смет и сняг от общините, които пък зависят от държавата, осиновила АД-то на агентите?

Второ – дали Кирил Домусчиев ще си рискува бизнеса срещу държавната поръчка в името на „народа“?

Трето – какво ще прави Гриша Ганчев с китайския джип, затънал до джантите край река Осъм, натоварен  с тежки държавни такси, лицензи, разрешителни и … поверителни? Дали 13-14 години по-късно бившият борец ще намери сили отново да тръгне срещу Поръчката, така както го стори през 98-ма и 99-та напук на сините вицепремиери от кабинета на Иван Костов?

Четвърто – ще се хаби ли Митко Събев да търси точка на „Герена“ напролет при положение, че и без това на главата му виси „делбата“ с Ершов, която освен от (не)зависимия български съд до голяма степен зависи и от изпълнителната власт?

Пето – какво остава на катастрофиралия Локомотив (Сф) след гениалното управление на Иво Тонев? Да се моли на всички богове и най-вече на същата магическа свръхсила, която поднесе коледния дар  на „Герена“. И да целува ръка за милостиня…

Шесто – ами добрата стара Славия? Тук всичко е ясно дори без да се налага помощник-треньорът Данчо Петков да влиза за авто-дузпа в първия пролетен кръг! Усмивките от старите ленти на прехода казват всичко…

Седмо – ще му дойде ли на акъла на Коко Динев да рита срещу държавата, коятоможе да го подгони в рамките на един силиконов фолк-хит?

Осмо – държавният Берое вече обслужи по роднинска линия по-големия брат от столицата.

Девето – за ТИМ-а на Черно море няма какво да се обяснява. Там задачата е друга и отдавна е изпълнената и на първа, и на втора и на N-та линия.

Десето – чий ще го търсят във „феърплея“ общинските храненици Монтана, Видима, Калиакра и подобният им Ботев (Вр) срещу повелята на „Член Първи“?

Май в състезанието с един кон остана само Бай Петко от Търговище, но той ще трябва да чака докъм 24 май, за да се снима като масовка в тържеството на Спонсорите. Да не забравяме, че другарят Батков обеща „велика година“ за Левски. А агент Тара знае какво говори – преди три години и нещо заяви, че ЦСКА няма да участва в Шампионската лига от плюс 16, а сега отваря шампанското преди Путин на 4 март Русия…

Открийте приликите:
там си имат държавна партия „Единна Русия“, а ние тук – държавен отбор, спонсориран от хуманитарната правителствена организация Г-Е-Р-Б, което означава ГРИЖА ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ РЕЗИЛ НА БЪЛГАРИЯ?! Ако някой не се сеща за смисъла на абревиатурата, това са откривателите на остров Крит, Любляна, Антверпен, Аалст, Беверен, Тампере, БАТЕ, Жилина, Дебрецен, Търнава…