Признание от кухнята: Левски ще се бори за оцеляване и този сезон

Начало » Признание от кухнята: Левски ще се бори за оцеляване и този сезон

Николай МихайловВратарят на Левски Николай Михайлов говори пред клубната телевизия, след като подписа нов договор със сините. Той коментира младите играчи и мачовете от първенството. Това се случи само ден, след като Левски записа поражение от Славия.

– Ники, подписа нов договор с клуба, какво е чувството?
– Не съм си тръгвал, ако трябва да бъдем честни. Бях ангажиран с националния отбор две седмици. Просто имах по-дълга почивка. Завърнах се. Тренирах много здраво през последните три седмици. Чувствам се добре физически, добре психически и съм готов за предизвикателствата през новия сезон.

– Наблюдава мача със Славия от трибуните. Какво видя?
– Имаше и добри неща, имаше и не чак толкова добри. Това е нормално. Гледахме анализ. Старши треньорът направи анализ на добрите и лошите страни. Жалкото е, че наистина за пореден път искам да благодаря като капитан на отбора, като най-опитния от футболистите, на тези феноменални фенове. Ако тях ги няма в момента, Левски няма да съществува. Това, което направиха в първия домакински мач срещу Славия, да дойдат 8000 – 9000 човека, беше нещо невероятно и наистина очаквах да направим една добра победа заради тях, но трябва да бъдем реалисти, че наистина ще бъде тежко и този сезон. Отново ще се борим да оцелее клубът и естествено Левски ще се бори всеки мач за победа, но трябва да видим и моментните възможност. Виждате колко млади момчета играят, които не са готови за
големия футбол или да бъдем конкурентоспособни на добрите и водещите отбори в България, но ние ще се борим докрай да можем да извлечем максимален брой точки и да направим по-добър сезон от миналия.

– Ще работиш с млади момчета на 16 и 17 години. Ще те слушат ли?
– От много време тренирам с тях, особено с Пацо (б.р. Пламен Андреев). Има неща, върху които да се работи и технически, и физически. Той е бъдещето. Пожелавам му да бъде здрав и много успехи занапред. Бавно и постепенно ще се опитаме да го вкараме в мачова обстановка, както се казва. Сезонът е дълъг, има мачове за купата, има мачове за националния отбор и мога да им пожелая само успехи. Аз съм тук да помогна на терена и извън него на всички, а не само на моите колеги, а и на младите момчета, които са в съблекалнята.

– По-добър ли ще бъде Левски от миналия сезон?
– Мога само да се надявам. Виждате, че селекцията е забавена. Всяка седмица идват нови и нови футболисти. Радостното за мен е, че идва мой познат колега – Иван Горанов. Трябва да стабилизираме нещата отзад в защита, за да не допускаме толкова лесно голове. Вижда се, че не можеш да спечелиш мача, ако всеки мач допускаш по 1, по 2, по 3 гола, защото още не си започнал да играеш с водещите отбори. Отпред също така сме безидейни, беззъби, но това го отдавам на наличието на много млади момчета. От мое име, от името на целия клуб и на отбора, като лицето на футболистите искам да благодаря на феновете за подкрепата и като загубиха мача онзи ден, подкрепата след мача беше невероятна. Това е много важно за младите момчета, които още не са си изградили характер и най-малкото нещо може да ги смачка. Наистина пистата е дълга, винаги го казвам това нещо – ще бъде тежко, но аз мисля, че заедно можем да оцелеем.