Признание: Премиер и министър натиснали Перуката за оставката

Начало » Признание: Премиер и министър натиснали Перуката за оставката

Йордан ЛечковБорислав Михайлов е подал оставка като президент на Българския футболен съюз заради натиск от страна на държавата в лицето на премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев.

Новината, която всички знаеха, но никой не смееше да изрече на глас досега, бе съобщена от Йордан Лечков.

„Оставката на Михайлов беше неправилно подадена под политически натиск“, каза бившият национал и настоящ член на Изпълкома в студиото на bTV.

„Аз не съм се подписал под протокола. Това беше вмешателство в една независима организация. Има си ред, но имаше натиск от премиера. Боби подаде оставката, за да не станат страшни неща, можеше да бъдем извадени от всички състезания, имаше индикации за нещо подобно. Извънредният Конгрес нямаше да бъде легитимен“.

„Нищо лошо няма да кажа за Бербатов, пожелавам им успех, млади хора са. Искам само да питам, „В коя църква се прекръстиха? При кого ходиха за подкрепа? Какъв административен опит имат?“ От първия ден си повтарям, че БФС има само един президент, който се казва Борислав Михайлов. Всичко останало са врели-некипели“, допълни още бившият кмет на Сливен.