Призоваха Бербатов да спаси футбола ни

2010-09-05 17:46:00

"Червени" фенове с писмо до бившия капитан на националния отбор

Феновете на ЦСКА и по-специално тези от фракцията "14" изразиха позицията си за случващото се в българския футбол.

Те призоваха суперзвездата ни Димитър Бербатов да се завърне и да каже всички причини за разрухата в националния ни тим.

Ето пълното изявление на "червените" ултраси:

"Позволяваме си да констатираме някои факти, както и да зададем няколко въпроса, породени не само от тоталния провал на "Уембли", но и от коментарите на отговорните за него хора. Гнусна обида за всеки българин е да му се заяви в лицето, че отборът му, неговият, нашият нацонален български отбор, е „спаринг партньор" и е излязъл в първия си сблъсък от борбата за класиране на европейско първенство с идеята: „падни с 1-0, с 2-0, няма проблем…".
 
Иван Славков, Иван Вуцов, Валентин Михов отредиха злата съдба на българския футбол. Зла съдба в лицето на подготвения от тях кадър Борислав Михайлов и приближените до него лица от т.нар. златно българско поколение като Наско Сираков, Йордан Лечков, Емил Костадинов /наистина златни ни излязоха тези момчета/ и футболните "меценати" Титан, Тодор Батков, Гриша Ганчев, Венци Стефанов, на чиито интереси служат и обслужват.
 
Борислав Михайлов – син на вратар, вратар и баща на вратар. Какво ли ще се случи, ако един ден стане и дядо на вратар? По-скоро риторичен въпрос, но вратарският пост в националния отбор по футбол на България наследствен ли е? Ами ако е момиче? Ще застане ли жена под рамките на вратата? И кога момчета като Владислав Стоянов и Марио Кирев биха получили шанс за изява?
 
Живко Миланов – не като зет, а като НЕвзет би бил полезен на България.
 
Ивелин Попов – не беше играл цял месец, но и след 5 години ще е надежда на българския футбол по примера на Дани Боримиров – младежкия проектонационал. Докога ще го налагаме това момче, не поигра ли достатъчно за работна виза /Цветан Генков и Валери Домовчийски ги разкарахме рано-рано навън/ или смисъл от нея вече няма? Всъщност въпросът е докога ще го търпим. Българин, 22 годишен, нападател и капитан на настоящия шампион на България, участник в предварителните кръгове за влизане в Шампионска лига – Газиантеп ли е връх за играч с подобна визитка и амбиции?
 
Илиян Стоянов – колко човека знаят в кой отбор играе, в коя дивизия, колко и какво играе, въобще играе ли?
 
Искаме на всеки пост от 3 до 5 имена и да играе този с най-висок рейтинг, отговарящ на класата му, постоянството, моментната форма, желанието за игра и старанието по време на тренировъчния процес.
 
А сега да ви представим истинските селекционери и техните избраници и бурни аплодисменти и за двете страни, придружени с присмех от гняв и ярост:
 
Наско Сираков – Станимир Стоилов;
 
Борислав Михайлов – Николай Михайлов, Живко Миланов;
 
Станимир Стоилов – Илиян Стоянов, Станислав Ангелов, Веселин Минев, Николай Димитров;
 
Гриша Ганчев – Ивелин Попов, Пламен Николов;
 
Венцислав Стефанов – Димитър Рангелов, Благой Георгиев, Чавдар Янков;
 
Емил Данчев – Иван Иванов;
 
Всеки знае колко е страдала България от своите съседи, но никога не е страдала толкова, колкото от собствения си народ и неговите деца.
 
Разрухата на клубния футбол, продължаваща две десетилетия, не ви стигна, а посегнахте и на истинския отбор на народа. Но докато клубните отбори са АД /за съжаление/ и, правово или не, си правите каквото искате, националният отбор на България е на хората!
 
Митко, няма за кога да се чака. Бъди мъж, върни се и кажи нещата директно. Ти направи име във футбола с футбол, а те са никои. Кажи на хората истината в очите. Ако ще страната да се раздели на лагери, но падението ни на футболната сцена иска своя край. А хората искат и трябва да чуят нещата в прав текст, а само ти имаш необходимия авторитет да го направиш!"

Вашият коментар