“Приятелски” огън по ЦСКА в Рим


Начало » “Приятелски” огън по ЦСКА в Рим

Стойчо Младенов и Жозе МоуриньоХристо Евстатиев
Европоходът на ЦСКА продължава. След Лиепая, Осиек и Пилзн тимът на Стойчо стигна до Вечния град в първия си мач от групите на новата Лига на конференциите. Този път обаче “червените” се сблъскаха с другата действителност, тази на не средно-силните европейски тимове.

Приятелското отношение преди мача от страна на Жозе Моуриньо към Екзекутора отстъпи на реалността. Лидерът в Италия заби пет звучни шамара на Стойчовия тим, а началото бе обещаващо. Формата на Греъм Кери е ясна, повечето победи на ЦСКА от началото на кампанията се дължат именно на него, намери я отлично и разстреля Патрисио още рано рано (голът може да видите тук https://twitter.com/btsportfootball/status/1438583387434926080?s=20&fbclid=IwAR18p3dzynO5ZrhPR3LCWwIpiANO5UcFP6jFBI6P0fMunRdVe8bHwsSkFZI). Но после какво, елементарни грешки на защитниците и вратаря Бусато, липса на прецизност при завършващия пас, бавно вземане на решения в ключови моменти, глупост на Вилдсхут.

Това от негативната страна на нещата, да минем обаче на гативната.

Без страх се хвърляш срещу половината титуляри на Рома и срещу почти всичките, влезли от пейката. Стреляш извън наказателното поле, нещо нетипично за родните ни отбори в Европа като не броим Лудогорец. Опитваш се да играеш добър футбол, за съжаление по-бавен към момента, но с тенденция за подобрение. Няма ги в състава ти ключов централен защитник (за съжаление скоро Мено Кох няма да е на разположение), двамата ти опорни Юга и Жеферсон (контузени), звездата ти Кайседо (наказан) и може би най-класният ти футболист Варела, който уж е готов, но Младенов не иска да го рискува, за да не се повтори случаят “Вион”.

Не случайно Специалния каза след мача, че резултатът 5:1 не е реален. За някой изкуфял, остарял във възгледите си, за мен Жозе е бил, е и ще си остава марка в световния футбол още дълги години. Само за няколко кръга на Ботуша видяха, че с неговата Рома ще трябва да се съобразяват.

Поздравления и за публиката на ЦСКА, в един момент от мача ясно се чуха скандиранията на българските фенове, което няма как да не те изкефи.

Норвежкото изпитание Бодо също не изглежда лесно за преодоляване в края на месеца. Но с позитивите от мача на “Олимпико”, оздравелите играчи и публиката трите точки не изглеждат толкова непостижими. След това идва и Зоря, така че шансове има, просто трябва да се вземат.

Ежедневни статии от света на спорта може да намерите още на:
https://www.facebook.com/profile.php?id=1055353278