При провал днес – Стенли се маха, Боби остава

2010-09-07 13:59:00

Президентът на БФС Боби Михайлов няма абсолютно никакво намерение да напуска поста си

Капитанът на националния отбор Стилиян Петров ще се оттегли отново от тима при загуба днес срещу Черна гора. Нашите играят от 20:30 часа с Черна гора на Националния стадион “Васил Левски”, а мачът ще бъде предаван директно по БНТ.

Халфът на Астън Вила обяви, че това са последните му квалификации. Ако България не победи днес, на практика ще отпадне от борбата за място на европейските финали още във втория кръг и това ще накара Стенли да тръгне по стъпките на Димитър Бербатов.

Стилиян веднъж вече се отказа от националния тим в края на 2006 година, но след това размисли и се върна. Петров е намекнал пред отбора, че този път абдикацията му ще бъде окончателна. Възможно е и Мартин Петров да си тръгне в случай на загуба от Черна гора.

За сметка на водещите футболисти в националния отбор, Президентът на БФС Борислав Михайлов няма никакво намерение да напусне поста си. След като националният ни отбор загуби с 0:4 първия си мач от квалификационния цикъл за Евро 2012, Михайлов бе призован от Пламен Марков да освободи ръководството на родния футбол от присъствието си.

"Да дам оставка ли? На кого да я дам? На Пламен Марков ли? Той какъв е? Какъв е изобщо, за да ми я иска? Пламен Марков каквото е могъл, е дал на българския футбол. Но това е в минало време. Да не забравяме, че и той има своя принос да сме на това положение. Не може да разграничават отбора на този или отбора на онзи", коментира Михайлов пред вестник "24 часа".

"Какво общо има президентът на БФС с конкретния резултат от даден мач. Работата на президента е да подсигури най-добрите условия на футболистите, за да имат заобикалящ ги комфорт и спокойствие. Работата на президента изобщо не е на терена. Аз смея да твърдя, че моята работа си я върша професионално", смята Михайлов.

Вашият коментар