Продължават да набират доброволци за Евро 2020

Начало » Продължават да набират доброволци за Евро 2020

Евро 2020С наближаването на Европейското това лято, УЕФА продължава да набира доброволци за различни дейности около турнира. Отлагането на първенството забави този процес, но все още се търсят хора, а има и такива, които тепърва навършват 18 години и могат също да кандидатстват. Евро 2020 предстои и само от нас зависи да сме готови за турнира и да изпитаме насладата от играта.

Вече над 90 на сто от билетите са разпродадени още преди пандемията, като само малка част са върнати. За да купите билет, първо ви трябва регистрация в сайта на УЕФА. Ако не искате да сте зрител, а активен участник във футболния празник, може да кандидатствате за доброволец.

Всеки от доброволците, избрани още миналата година, могат да запазят позицията си това лято. С тях ще се свържат директно от дадената местна организационна структура за тази цел в 11-те държави-домакини. Кандидатстването става през специална платформа, чиито дати на активност са различни на различните места. До момента за Евро 2020 има хиляди доброволци.

Характерно за подобни събития, доброволците ще помагат в различни направления. Сред тях са акредитациите, церемониите, транспорта, медиите, билетите, услугите, организацията на мачовете, приемането и настаняването на гостите, антидопинга, търговските операции, логистиката, информационните и комуникационни технологии.

Сред тях може би най-важна е ролята на доброволците по организацията на мачовете, които са цели 51 на брой на 11 стадиона. Тези доброволци ще бъдат в помощ на мениджъра на мача и ще се занимават със самата му подготовка и провеждане, тренировъчния процес, уреждането на съблекалните.

Не по-малко важна е и задачата на доброволците, които посрещат и настаняват гостите и за протокола, ще отговарят за 17 000 VIP гости на УЕФА. Те ще работят по летищата, гарите, хотелите и стадионите. Също ще правят резервации и регистрации при настаняване и ще дават информация за първенството, футболистите и отборите, както и за градовете и държавите, където ще бъдат играни мачовете от турнира.

По време на Евро 2020 във всеки от градовете-домакини ще има и Фестивал на УЕФА, на който ще присъства и Skillzy, талисманът на турнира. Убедени сте, че вече то познавате и знаете, че той е свеж фрийсталър с конска опашка, навит панталон и качулка, и е много готин и забавен.

Идеята на този безплатен за всички фестивал е да пренесе страстите и вълненията от стадиона на улицата. Може да се потопите в него без значение дали сте местни или сте чуждестранен фен, защото партито е гарантирано.

За да сте винаги в час къде и какво се случва по терените на Европейското и в градовете-домакини на мачовете, следете сайта на УЕФА и приложението на UEFA EURO 2020 – домът на UEFA Festival.

Нека припомним, че фестивалът ще обиколи всички 11 града в турнира, които вече са готови и очакват отборите и публиката. Общо 19 града кандидатстваха за домакини на Евро 2020, като от тях бяха избрани 11, които покриват всички изисквания на организаторите за предоставени удобства, мерки за сигурност, готовност и капацитет:

Лондон, стадион „Уембли“ – 90 000 зрители
Рим, Олимпийски стадион – 68 000 зрители
Баку, Олимпийски стадион – 69 000 зрители
Мюнхен, Fußball Arena – 70 000 зрители
Санкт Петербург Арена, Санкт Петербург – 61 000 зрители
Puskás Ferenc Stadium, Будапеща – 68 000 зрители
Букурещ, Arena Nationala – 54 000 зрители
Йохан Кройф Арена, Амстердам – 54 000 зрители
Hampden Park, Глазгоу – 51 000 зрители
Estadio La Cartuja, Севиля – 57 000 зрители
Стадион Паркен, Копенхаген – 38 000 зрители

Евро 2020 бъде открито официално с мач между Германия и Франция на 15 юни. Следват срещите между Португалия и Германия на 19 юни, както и на Германия и Унгария на 23 юни. Четвъртфиналите ще се проведат на 2 юли. Полуфиналните срещи и финалният мач са на Олимпийския стадион в Рим на 11 юли.

Днес цяла Европа тръпне от нетърпение какво ще донесе на феновете на футбола отложеното с една година заради КОВИД епидемията Евро 2020. Според мнозина шампион ще е някой от отборите на Англия, Франция или Белгия, тъй като масово са сочени за фаворити. Според други обаче футболът е непредсказуема игра и до края ще очакваме дали някой неочакван обрат няма да постави начело на турнира един от явните му аутсайдери.