Проектът "Черноморец" взе да печели

2010-11-22 10:47:00

Защитникът Енис Хайри със звезден трансфер в Щутгарт от януари

 

Напълно неизвестният само до преди година защитник на Черноморец Енис Хайри днес вече е в центъра ма вниманието, след като стана ясно, че е продаден на Щутгарт за 1 млн. евро, предава "Меридиан Мач".

При сключване на договора Черноморец ще прибере 400 000 евро, а след това през 6 месеца още по 300 000 евро. Очаква се официално договорът за продажбата на Хайри да бъде подписан след края на есенния сезон – около 10 декември.

рансферът от 1 млн. евро е рекорден за бургаския клуб. Самият тунизиец пък се представя на отлично ниво тази есен и е един от най-стабилните играчи на Черноморец. Не случайно и защитата на бургазлии през 14-те есенни кръга е допуснала само 4 гола.

Любопитен факт е, че след като започна този сезон, Хайри за първи път не сменя отбора си след края на сезона. Той пристигна в Бургас през 2009-а година от отбора на Огерсхайм, който тогава се състезаваше в Югозападната Фербандслига или шесто ниво на футбола в Германия.

Така проектът "Черноморец" започва да оправдава милионите, вложени в него. Една от целите е точно добра реализация на трансферния пазар, друга – силна ДЮШ.

Вашият коментар