Прокурор подкара Гара, обвиняват левскаря до седмица

2010-12-10 13:07:00

До 8 години затвор грозят Дембеле. Няма да влезе зад решетките, твърди Гонзо

 

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство срещу футболиста на "Левски" Гара Дембеле. Това съобщи зам. районният прокурор на София Руси Алексиев.

 

"Чакаме резултатите от експертизите, имаме доказателства, но засега те не са достатъчни за повдигане на обвинения", уточни Алексиев и припомни, че Дембеле се разследва за това, че е карал пиян и с фалшива шофьорска книжка.

 

За второто престъпление го заплашват до 8 години затвор, ако бъде признат за виновен. От прокуратурата уточниха още, че документът, намерен у Дембеле, е изцяло фалшив. Едва след като обвиненията срещу него бъдат прецизирани, ще се прецени и каква мярка за неотклонение да му бъде определена. Очаква се това да стане в края на следващата седмица.

 

Адвокатите на "Левски" ще направят всичко възможно звездата на тима да получи предколедно за "подарък" само условна присъда. Самият Дембеле все още не е обяснил откъде се е сдобил с подправения документ за управление на МПС.

 

В нощта на 2 срещу 3 декември Гара се напи на рожден ден на Майкъл Тевия в Студентски град. Около 3,30 часа след полунощ 24-годишният французин бе заловен зад волана от полицейски патрул. Взетата проба за алкохол отчете 1,62 промила. Впоследствие и книжката на Дембеле се оказа нередовна. Близо 8 часа голмайсторът прекара в Седмо РПУ, намиращо се в столичния град на греха.

 

"Едва ли Гара Дембеле ще влезе в затвора. Господин Батков е адвокат и знае най-добре как да го защити", заяви вчера спортният директор на "Левски" Георги Иванов. "Знаете, че футболистите са млади хора. Имат нужда и да се забавляват, а понякога допускат грешки. Но хората го обичат заради головете му, не заради стореното извън терена", добави Гонзо

Вашият коментар