Прокурор чака Гара на 12-ти

2011-01-06 10:45:00

Забраната да напуска страната дошла след като играчът вече е бил извън България

Звездата на Левски Гара Дембеле е получил забрана да напуска България, но близо седмица след като вече го е сторил. Това разкри пред "24 часа" спортният директор на "сините" Георги Иванов.

"На 28 декември в клуба е дошла призовка Гара да се яви пред младша прокурорка. За призовката се е разписал Константин Баждеков. Той обяснил, че всички футболисти са пуснати в почивка. Тогава е издаден заповед за ненапускане на страната. Но Гара вече не беше тук. А преди това никой не му е казвал, че няма право да излиза извън България", заяви Гонзо.

Два дни след последните показания Гара и приятелката му Стефани напуснаха България за празниците. Влюбената двойка е в родината на футболната половинка – Португалия.

"Няма нищо фатално. Няма да го арестуват на летището. Може да му вземат паспорта, но този проблем е решим. Повтарям, че Гара не е имал забрана, когато е напуснал България", добави Георги Иванов.

В прокуратурата очакват Гара Дембеле на 12 януари. По принцип головата машина на Левски бе получил разрешение да се прибере именно тогава, допълва изданието.

Вашият коментар