Промяна в БФС няма да има още поне година

Начало » Промяна в БФС няма да има още поне година

Борислав МихайловТотално провалената футболна власт в България няма никакво намерение да изпуска управлението на родния футбол, който благодарение на нея открива нови и нови дъна. Днес стана ясно, че извънреден конгрес на БФС най-вероятно няма да има.

Това намекна вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев по време на днешната пресконференция след заседанието на изпълкома.

Футболното статукво което не се промени и след изгонването на Борисав Михайлов (на снимката) взима пример от политическото с нелепо оправдание – скоро идват редовни избори.

„Януари месец догодина е редовният конгрес на БФС, така че трябва да се вземе решение дали има смисъл да има извънреден през лятото. От чисто рационална и финансова гледна точка. Ако има конгрес през юни или юли, след това има и период на вписване в регистъра за новото ръководство, който е около два месеца. Не знам има ли смисъл да има ново ръководство само за няколко месеца. Конгресът е 700 души в една зала, което е забранено към момента“, каза Фурнаджиев.

Вицепрезидентът даде коментар и по една от „визитките“ на управлението на настоящите управници – проваленото съдийство.

Фурнаджиев е на мнение, че през настоящия сезон арбитрите са допуснали доста грешки, които са недопустими.

„Всички бяхме свидетели на редица съдийски грешки през първия полусезон, които доведоха до повлияване на крайния резултат на определени срещи, а ние считаме това за недопостимо. Затова се взе решение за смяна на ръководството. Мисля, че с избора на господин Гергинов имаме сигурността, че той ще се справи с поставената задача. Решението за увеличаване на възрастта за съдиите не е взето персонално за Николай Йорданов, а е принципно. Може би новият председател на съдийската комисия може да ви даде повече разяснения“, каза още Фурнаджиев.