Пропаднал бивш играч на Левски забърка интрига около клуба

Начало » Пропаднал бивш играч на Левски забърка интрига около клуба

Тодор БатковБившият нападател на Левски Гара Дембеле изказа скандалнитвърдения за престоя си в Левски и Фрайбург в документален филм на френското издание „Екип“. Голмайсторът разказва, че е бил подложен на вливания по време на престоя си в България, а след като е пристигнал в Германия се е оказало, че тялото му има забранени субстанции.

Във Фрайбург пък взимал хапчета без да знае какво съдържат те и ако някой състезател отказвал да ги погълне, следвало глоба.

Дембеле участва във филма „Разбити съдби“, в който разказва за кариера си. Той напуска Оксер, а след това се проваля на проби в Ливърпул, тъй като в тялото му са открити следи от канабис. Следва арестуване в Рим, след като е обвинен в опит за изнасилване, но после е оправдан. Прави изключителен сезон в Левски през 2010-2011 година, когато вкарва 37 гола в 39 мача. Именно в България обаче открива изненадващи методи прилагани в клуба.

„В България, с края на всеки мач от Лига Европа, имахме вливания. Имаше медицинска сестра с бяла престилка. Сваляш бутонките си и ти правят вливания, защото предстояха други мачове след два или три дни. Нямам идея какво ни инжектираха“, казва Гара Дембеле.

„Твърденията на Гара Дембеле са пълни глупости и измислици. Говори ужасни неща, които нямат нищо общо с истината. Искате ли да ви разкажа нещо – Гара Дембеле ми звънна преди 5-6 месеца. Искаше да му пратя пари? Казах му – малко ли пари изкара при мен. Уредихме го със заплата от 45 000 евро в Германия, от която чисто взимаше 27 000 евро, след като отпаднат данъците. И се провали. Преди това при нас вземаше по 12 000 евро, а отделно му плащах по 1000 на всеки гол. Пропаднал човек. Говори пълни измислици. Тогава лекар при нас бе д-р Жан Филипов, както и д-р Великов, който после отиде в Лудогорец. Не знам какви са тези сестри“, коментира тогавашният президент на Левски адвокат Тодор Батков.

„В Левски никога не сме се занимавали с такива неща. По мое време обаче други ги взимаха и правеха. Помните, нали? Дори имахме сериозен проблем с един играч, който привлякохме от друг наш отбор. Тогава д-р Филипов хвана, че има нещо нередно при него – помпали го с нандролон. Нещо, което се ползвало половин век по-рано. И се зае да го изчисти, за да може да играе. Нямаше друго какво да направим“, сподели още Батков.

„Имах и други проблеми покрай Дембеле. Помните, че трябваше да се съдим с агентите му. Мадам Ба какво ли не искаше от нас, но пък я помляхме, когато се стигна до дело в съда“, завърши бившият собственик на „сините“.

Дембеле обаче продължава.

„Единственото, което мога да гарантирам е, че когато подписах в Германия, в тялото ми имаше субстанции, които не бяха позволени там. Всъщност, когато пристигнах в Германия бях с допинг. Имах някакви хормони, не знам…“, казва Дембеле.

„От друга страна на мачовете през уикенда, в България, всеки път бях на допинг тест. Давах проба с урина, но очевидно тогава нямаше нищо притеснително“, разяснява бившият нападател на сините.

„Всъщност има такива моменти. Зинедин Зидан започва да е взема креатин при заминаването си за Италия, а във Франция това не е позволено. Той придоби мускулна маса и се разви“, казва още Дембеле.

Нападателят добавя, че е нямал избор за преминаването си от Левски във Фрайбург, тъй като германците са платили доста пари за него. Той обаче говори и за медикаментите, които са използвани във Фрайбург.

„В Германия имах малка кутия. Имаше моя номер 11 на нея с около десет хапчета, които трябваше да взимам след тренировките. Дори не знаех какво е. Имаше огромни хапчета, които засядаха в гърлото ми. Ако не ги вземеш, ще имаш глоба. Гледаме футбол по телевизията, но когато си вътре, това е сложна среда“, завършва изповедта си Гара Дембеле.