Пропадна трансферът на Попето

2010-09-01 09:14:00

Футболната асоциация на Англия отказа да картотекира нападателя на "Литекс" Ивелин Попов. Така трансферът му в "Блекбърн" на този етап няма как да се осъществи и той остава при шампионите.

Оранжевите съобщиха официално, че футболистът няма да бъде продаден в отбора от Висшата лига. "Комисията по заетостта на Острова не извади работна виза на Попов. Без нея той не може да получи права за участие във Висшата лига", се казва в съобщението.

От ФА са отказали да издадат разрешително на нападателя, тъй като той няма необходимия брой мачове за българския национален отбор.

По-рано вчера Попов напусна лагера на състава на Станимир Стоилов и замина за Англия в опит да подпише с "Блекбърн" в последните часове на трансферния прозорец. Срокът обаче вече изтече и състезателят ще трябва да играе за "Литекс" поне до зимата.

Той изкара проби в отбора, воден от Сам Алардайс. Преди две седмици сайтът на шампионите дори обяви трансфера за официален, като се очакваше клубът да получи около 1.5 млн. паунда. Впоследствие се заговори за интерес от испанския "Еркулес", но до договор не се стигна.

Вашият коментар