Пълен обрат: Обертан остава в Турция

Начало » Пълен обрат: Обертан остава в Турция

Габриел Обертан

Трансферът на Габриел Обертан в Левски е пропаднал, пише „Новспорт“. Французинът няма да се завърне на „Герена“ през зимата, каквито информации се появиха в последните дни. Той ще остане в настоящия си тим Ерзурумспор или ще продължи кариерата си в друг отбор от Турция.

Твърди се, че първоначално Обертан сам се е предложил на ръководителите на българския клуб „Герена“, но е имал високи финансови претенции. Вариантът бившият собственик на Левски Спас Русев да поеме част от задълженията също не се е осъществила.

Също така от турския клуб са поискали около 400 000 евро въпреки, че през лятото Обертан може да си тръгне без трансферна сума.

Френският полузащитник игра за „сините“ в продължение на година и половина от юли 2017 до януари 2019 г. В този период той записа 59 мача и 5 гола със синята фланелка, преди да бъде продаден на Ерзурумспор за 1 милион евро. На „Герена“ той получаваше доста солидна заплата от порядъка на 40 хил. евро на месец, каквато в момента от Левски не могат да си позволят да му предложат.