Пълната промяна на Лаута е в ход

Начало » Пълната промяна на Лаута е в ход

Локомотив ПловдивЖелю Станков/Тема Спорт/Тема Спорт
Напоследък ни е доста трудно да отсеем важните от недотам съществените вести от Локо Пловдив, защото паралелно с информациите за забавени заплати усилено текат строителни дейности, а в същото време собственикът твърди, че целта шампионска титла е по-актуална от всякога.

Христо Крушарски бе може би единственият собственик на футболен клуб, който не просто сам направи агитация преди отминалите парламентарни избори, но и строи легенди и служители до себе си за предизборната снимка. И може би някъде там е една от съществените причини да търсим допирателна между изхвърлянията, че Локо Пловдив е осигурен финансово за поне 20 години напред и ударната продажба на основни футболисти тези дни.

Май това лято е моментът не за апартамента, а за тоталната промяна при смърфовете, която бе зададена с бягството на Бруно Акрапович. Още при него се появиха пукнатинки, които подсказваха, че е нужна свежа кръв, която се появи не от съблекалнята, а от треньорската скамейка. Александър Тунчев като на електронна игра вдигна процентите за атака, което същевременно намали влиянието на защитата. И Локо Пловдив наистина заигра по-опростено и директно напред.

Влиянието на защитата обаче принудително бе намалено тези дни. Локо Пловдив продаде вратаря си Луков. Тоест от схемата 1-3-4-1-2 първата цифра ще е с друг изпълнител. След това и тройката няма да има нищо общо с последния сезон. Цялата отбранителна линия Алмейда, Масоеро и Малембана вече напусна тима. По-напред единият от цифрата 4 – Момчил Цветанов, отиде към Южна Корея, а 1-цата, тоест човека зад нападателите, Илич също потърси друго предизвикателство. На този етап е видно, че средствата за селекция за силно ограничени, а свободният пазар не предлага голямо разнообразие с адекватно качество. Спортният директор Георги Иванов вероятно вече е овладял да съвършенство изкуството да търси безплатни попълнения с много ниски финансови претенции. И които са наясно с трайната тенденция на Лаута да изпадат в затруднения с изплащането на възнагражденията.

В същото време Гонзо трябва да предлага нови договори на футболисти, които цяла пролет не могат да хванат нишката – кога, какви проценти от коя забавена заплата или премия им се дават. И пак в същото време трябва да се вкарва в мъжката съблекалня и най-доброто от школата. Която все така продължава да работа с крайно оскъдна база.

Ще ни бъде доста трудно да повярваме, че с оглед на всичко това Локо Пловдив ще има отбор, който да се представи прилично в евротурнирите. А миналото лято смърфовете бяха на 10 минути от сензацията да отстранят Тотнъм на Жозе Мауриньо. Сега явно ще е друго, пълната промяна вече е в ход, само дано не продължи прекалено дълго време като на други стадиони.