Пълна промяна в Бистрица

Начало » Пълна промяна в Бистрица

Стойчо МладеновСъздаденият през 2016 г. и подвизаващ се напоследък в софийското село Бистрица клуб „ФК Центраен спортен клуб на армията 1948“ се намира в серия от раздели с основни футболисти и началници, заради която мнозина прогнозират сериозни сътресения.

Елитон, Симеон Петров, Георги Русев и Даниел Наумов вече напуснаха клуба, а същото се очаква да направи и още един национал – Ивайло Чочев. Освен това от Бистрица си тръгнаха шефовете Методи Деянов, Кирил Котев, а вчера стана ясно че същото е направил и най-емблематичната фигура Стойчо Младенов.

Той се отказа от треньорска кариера преди повече от година и като цяло се занимаваше с крайно неясните функции на оперативен директор, като самият той обясни, че основната му задача е „единение между клуба му и ЦСКА“.

Клубът бе създаден през 2016 г. покрай събитията с фалита на ЦСКА, а същестуването му бе окачествявано като „честният път към върха“ с изцяло български състав. Отборът взе три титли – на Обласната група София, Югозападната Трета лига и Втора лига, а през лятото игра и два европейски мача в Лигата на конференциите.

Досегашното му съществуване се запомня основно с огромното текучество на старши треньори и футболисти, както и с честата смяна на локацията на домакинските мачове. Досега отборът е играл в Обеля, Драгалевци, Националния стадион и Бистрица.