Новият сезон в Първа Лига – къде да очакваме изненадите?

Начало » Новият сезон в Първа Лига – къде да очакваме изненадите?

Футболни топкиЕмоциите от футболното лято и Европейското първенство по футбол все още не са напълно отминали, но почитателите на най-разпространения спорт ще трябва бързо да си пренасочват вниманието, особено българските такива. Сезонът в Първа лига започва след броени дни, а това означава, че на дневен ред се връщат стандартните въпроси, вълнуващите родните запалянковци.

Сега вече има как да се чувстваме част от играта, след като Winbet Bg предлага страхотни коефициенти и бонуси за двубоите от българския елит. За да се възползваме максимално от тези оферти, то трябва да сме наясно и с тенденциите, а в следващите редове ще се опитаме да ви запознаем именно с тях.

  1. Кога започва първенството?

Както казахме, дните буквално ни притискат в това отношение, като първият кръг в Първа Лига ще се проведе през уикенда на 24-25-ти юли. Първите мачове обаче са още същия петък, така че чакането приключи изключително скоропостижно.

  1. Кои са новаците?

Две изключително добре познати имена с голяма история в българския футбол се завръщат. През изминалия сезон Пирин Благоевград и Локомотив София бяха двата най-заслужили тима във Втора Лига, които спечелиха промоция за елита. Подходите на двата клуба са различни. „Орлетата“ залагат предимно на опита, а в състава им блестят хора с много мачове по родните терени – Николай Бодуров, Светослав Дяков, Станислав Костов, Петър Занев, Антон Карачанаков, Орлин Старокин и т.н. При Локо София управниците залагат предимно на млади момчета, с добър потенциал. В това число блести името на 17-годишния Валентин Николов, който е смятан за един от качествените таланти по родните терени. И двата славни клуба няма да си сдадат мястото в елита с лекота.

  1. Кои са фаворитите и аутсайдерите?

Когато говорим за фаворити, то у нас, най-вече през последните 10 години, не може да подминем едно име, което се превърна в истинска марка – Лудогорец. „Орлите“ отново са абсолютен фаворит в преследването си на 11-та поредна титла от родния елит, а с оглед на селекцията в клуба, то не би трябвало да имаме съмнения, че ще бъде много трудно за някого да им се противопостави успешно. В ролята на преследвач обаче влиза ЦСКА, който иска най-после да прекъсне уникалната хегемония на своя голям конкурент. Начело на кормилото е не кой да е, а легендата Любо Пенев, който иска да запише нова златна страница в клубната история на „червените“, този път като треньор.

Сред аутсайдерите няма как да не поставим двата новака в групата, независимо от славната си история и не лоши селекции. Връщането в елитното ниво никога не е лесна задача. В това число е редно да прибавим и Царско село, който се раздели с някои важни играчи и предстои да се види как тимът ще се адаптира към новата реалност, без Любо Пенев. Ботев Враца, с оглед на намаления си бюджет, също е застрашен.

  1. Кой може да ни изненада?

Един от тимовете, който е доста вероятно да направи далеч по-силен сезон, спрямо предходният, е Славия. Със завръщането на Златомир Загорчич „белите“ успяха да оцелеят след кошмарен изминал сезон, а очакванията сега са за нещо повече. Тони Тасев и Людовик Соареш се присъединиха към тима, като до края на лятото може да очакваме и още някое силно попълнение да акостира на „Овча Купел“.

Идният сезон в Първа Лига със сигурност отново ще ни донесе емоции, а на вас ви е нужна само една регистрацията, за да влезете в голямата игра.