Равда хвърлил кърпата, защото нямал резултати

2010-10-20 19:57:00

Неразбирателството между ръководството и общината също довели до отказването на тима

 

Отборът на Равда вчера обяви, че се отказва от Източната Б група, а днес хвърли повече светлина по въпроса. От страна на ръководството беше извадено писмо, в което се казват причините за абдикацията от шампионата.

Очаквано, причините са организационни и финансови. От клуба акцентират и на лошите резултати, получени в първите десет кръга от първенството.

Ето писмото на председателя на УС Димитър Хрусафов:

В последните години клубът измина дълъг път от зоналните първенства до професионалния футбол с участието си в Източна "Б" ПФГ. Този успех беше и закономерен резултат от усилията на единствения спонсор на клуба "ВАИС ПРОФИЛ" ООД, който през последните три години даваше безрезервната си подкрепа на клуба – финансова, административна и морална.

В нашата фирмена политика винаги сме си поставяли за цел постигането на високи резултати. Даваме си ясна сметка, че за това са необходими усилията и труда на много хора, затова и нашата философия е да градим екип, в който всеки да има своето място, да се чувства пълноценен и да получава справедлива оценка за своята работа, но също така и да проявява професионализъм и всеотдайност в преследването на общите ни цели.

Факт е, че от страна фирмата-спонсор положихме много усилия, бяхме търпеливи във времето, но не срещнахме адекватна подкрепа от общинската администрация в Несебър, която въпреки тригодишните ни молби не пожела да модернизира материално техническата база или да я предостави на концесия да бъде модернизирана съгласно съвременните изисквания за тренировъчна дейност на футболните екипи.Резултатите, които клубът постигна от началото на този шампионат, са напълно неприемливи за нас и за феновете на клуба. От 10 срещи отборът реализира само 1 победа и 1 равенство. Останалото са загуби.

Затова с настоящето писмо бих искал да ви уведомя, че футболният клуб прекратява участието си в Източна "Б" ПФГ на Република България, считано от 11-ия кръг на есенния полусезон, шампионат 2010 г. – 2011 г.

Вашият коментар