Радетели за благото на българския футбол: След Лудогорец, и Локо отказа отлагане на мача с ЦСКА

Начало » Радетели за благото на българския футбол: След Лудогорец, и Локо отказа отлагане на мача с ЦСКА

Лига Европа„Европейско поведение“, мисъл за „благото на българския футбол“ и други подобни твърдения сме чували често от шефовете на родните отбори. Малък проблем е, че на практика на никого не му пука за това, когато опре до там – да облече думите си с действия.

След като Лудогорец забрави спортментвото и отказа отлагане на мача с ЦСКА, въпреки че „червените“ имаха тежък мач с БАТЕ в четвъртък, сега същото направи и Локомотив Пловдив, който има мач с „армейците“ след като те играят с Торшавн.

По-рано днес ЦСКА входира официално молба до БФС с желание мачът срещу Локомотив в Пловдив да бъде отложен. Причината е сгъстения цикъл от срещи на „червените“ заради участието им в Лига Европа.

Срещата е насрочена за неделя, от 21:00 часа. ЦСКА приема Б36 от Фарьорски острови в четвъртък. Ако отстрани този съперник, вицешампионът на България ще гостува на Базел или Анортозис в плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

Обяснението, изречено от Чавдар Цветков е повече от несериозно – нямало причина, тъй като ЦСКА щял да играе с аматьори. Той обяви, че Бруно Акрапович лично е отхвърлил възможността за подобно отказване.

Снощи Ангел Петричев пък изведнъж загуби спомените си от едва десетгодишната история на Лудогорец, като не се сети за отложени мачове на тима около евротурнирите. Те са няколко, сочи статистиката.

Историята помни и още по-скандален пример за двоен стандарт – отложен мач на Лудогорец за Купата с Литекс, въпреки отказа на Литекс за това. Ситуацията е тест и за принципността на БФС, който би могъл да се намеси в казуса.