Радуканов остава треньор на ЦСКА

2010-11-01 13:20:00

Младият специалист ще има осем мача, за да докаже, че е най-достоен за поста

 

Милен Радуканов остава старши треньор на ЦСКА поне до края на календарната година, стана ясно след днешната среща между специалиста и ръководството на клуба. На "червените" им предстоят три мача от шампионата, три от груповата фаза на Лига Европа и два за Купата на страната.

Едва след приключването им ще стане ясно дали "армейците" имат нужда от нов водач или героят от мача с Ювентус ще продължи да е начело.

Самият Радуканов призна пред Гонг, че не са му поставяни никакви условия за задължителни победи. Той обаче е категоричен, че който и да е начело на ЦСКА, целта му трябва да е само и единствено победа във всеки мач.

Милен Радуканов е бивш играч на ЦСКА, като един от върховете му е отбелязания победен гол за 3:2 срещу Ювентус в началото на деветдесетте години на миналия век. По-късно той играе и за Левски. Последно рита в Левски Елин Пелин, преди да се появи отново на Армията – като преводач от румънски на треньора Йон Андоне. Именно този щрих от кариерата му накара много хора да го нарекат Българския Моуриньо. Португалският специалист започва кариерата си край терена именно като преводач на легендарния Боби Робсън в Барселона.

 

След напускането на Андоне той остана в щаба на Адалберт Зафиров, а след това и при Павел Дочев и Гьоре Йовановски. Самостоятелно начело на ЦСКА той има две победи – с 4:2 срещу Миньор и с 3:2 срещу Берое.

 

В последните часове се заговори за идване на Ангел Червенков в Борисовата градина, но подобен вариант може да стане актуален едва около Нова година.

Вашият коментар