Радуканов: ЦСКА беше отписан, но вижте как играем сега

2011-03-07 13:11:00

Първо работата, после забавленията е кредото на най-проспериращия български футболен треньор

Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов е доволен от позитивната атмосфера в клуба, която според него е причина да силното представяне на отбора от началото на пролетния полусезон. Радуканов бе гост в актуално студио Дерби и подробно обясни методите си на работа и причините за коренното преобразяване на футболистите на ЦСКА, откакто той пое отбора.

"Не съм конфликтна личност. Опитвам се да работя и да намирам общ език в всички в клуба. Радвам се, че в ЦСКА работим
като едно цяло. Само така може да постигнем резултати", каза Радуканов.

"Трябва да има едно средно ниво – когато трябва се караме, когато трябва си говорим, когато трябва се радваме заедно. Но винаги трябва да се знае кой командва парада. Не става с прекалено строга дисциплина, каквато се опита да наложи Гьоре Йовановски. Опитваме се да работим психологически с всеки един футболист поотделно. Още на първата ми тренировка начело на отбора казах на играчите, че футболът е до време. Затова те трябва да се съсредоточат върху тренировките и мачовете. След като приключат с играта, има време и за развлечения", коментира Милен Радуканов.

Той не си прави илюзии, че въпреки силния старт на пролетта ЦСКА има шансове за титлата. Според Радуканов реалната цел е спечелване на купата на България и участие в Лига Европа.

"През есента всички ме питаха защо го държа титуляр, но с головете си в последните мачове отговори на този въпрос. Аз най-много се радвам за него. Той е класен футболист, но просто му трябваше спокойствие и увереност. Това се отнася и за останалите играчи. През есента всички ги бяха отписали от футбола, а сега виждате как играят", каза още Радуканов. 
     
"Когато разбра, че ще бъде резерва срещу Левски Йордан Минев дойде и директно ми каза, че иска да напусне. Не е имало скандали. Знаете, че договорът му изтича в края на сезона. Имаше предложение към него да го продължи, но той не се съгласи. Предпочетох Бандаловски, тъй като той се представи много силно по време на подготовката. Това е пример за младите как със себераздаване на тренировките всеки може да получи шанс", каза Радуканов.   

Треньорът коментира и ситуацията с ирландския национал Килиън Шеридън, който е резерва на Мишел Платини, откакто Радуканов пое кормилото на отбора.

"Шеридън имаше проблем с контузия по време на подготовката. Аз разчитам на него, той е млад и много добър нападател. Вярвам, че бъдещето му е свързано с ЦСКА", коментира Радуканов.    

"Идеята за тренировките с кривите топки бе на моя помощник Светльо Петров, а за аеробиката на кондиционния треньор Иван Йовановски. Моите идеи си ги запазвам за себе си. Радвам се, че всеки от нас мисли за екипа и заедно стигаме до добри решения. Благодаря и на Сашо Борисов, че е до нас и ни помага", каза още Радуканов.

Вашият коментар