Разминахме се с Евро 2013

2011-01-27 22:40:00

УЕФА избра Израел като компенсация за предпочетената Дания през тази година

УЕФА избра Израел за домакин на Евро 2013 за младежи до 21 години. На свое заседание в Нион изпълнителният комитет на европейската футболна централа предпочете кандидатурата на Израел пред кандидатурите на останалите претенденти – България, Англия, Чехия и Уелс.

"Много съм радостен и развълнуван. Усещането е подобно на това, когато се роди първият ми син. Надявам се израелският футбол да продължи да се развива", заяви Ави Лузон, президент на израелската Футболна асоциация.

Европейското първенство ще се проведе в четири израелски града – Тел Авив, Хайфа, Петах Тиква и Нетаня. Домакините от Израел се класират автоматично за финалите.

България кандидатства със стадионите в четири града за домакинство на Евро 2013. Това са "Васил Левски" и "Георги Аспарухов" в София, "Лазур" в Бургас, "Хаджи Димитър" в Сливен. Резервен вариант бе градският стадион в Ловеч.

Тренировъчните бази на Левски, Славия, Черноморец Бургас, Поморие, Несебър, Сливен, базата Царско село в столицата, както и стадионите Славия в София и на Берое в Стара Загора бяха част от кандидатурата на България за домакинство на Евро 2013 за младежи до 21 години.

Вашият коментар