Разпуснаха Поморие

2011-01-17 19:26:00

Петър Хубчев даде почивка на възпитаниците си, подновява тренировки на 20 януари

Старши треньорът на Поморие Петър Хубчев даде на възпитаниците си четири дни почивка, преди да стартира същинската част от зимната им подготовка. Младите футболисти на лидера в Източна Б група се събраха за първа тренировка на 12 януари.

До 15-и включително заниманията включваха къси кросове и игри на малки вратички за тонус. В почивните дни всеки един от състава изпълнява индивидуална програма от упражнения.

Отборът ще се подготвя заедно отново от 20 януари, когато започват големите натоварвания. Хубчев ще отведе четата си в парка на Бургаските минерални бани. Там играчите ще навъртат кросове по 10-15 км на ден в пресечена местност.

Поморийските "акули" ползваха същия терен за трупане на физически запаси и миналата зима. Напролет се видя, че подготовката им е била на нужното ниво, след като тичаха до последно на високи обороти и в мачовете за първенството, и в турнира за купата на България, в който достигнаха до финала.

В щата на втородивизионния челник засега има три нови попълнения от юношите на Черноморец (19). Това са Крум Стоянов, Станислав Димов и Димитър Благов.

Подсилване с още кадри се очаква в хода на подготовката. От стария състав Бранимир Костадинов, Венелин Филипов и Яни Пехливанов преминаха в Черноморец, капитанът Цветан Филипов беше привлечен от Берое, а вратарят Пламен Колев от Видима Раковски.

Христо Лемперов се подложи на операция на кръстни връзки на коляното и ще пропусне по-голямата част от пролетния полусезон.

Вашият коментар