Реал излъга Райо с късен гол в Мадрид

Начало » Реал излъга Райо с късен гол в Мадрид
Карим Безнема Винисиус Реал Шахтьор
Снимка: Даниел Касас

Реал Мадрид излъга с 1:0 Райо Вайекано в много оспорвано мини-мадридско дерби от 26-ти кръг на Испанското първенство и води уверено с 60 точки. Севиля (51) ги гони, търсейки домашен успех в дербито с Бетис утре (17:15 ч) на “Пизкуан“.

Мачът бе под мото “Не на войната!“, както останалите в кръга на Ла Лига. Резервният вратар на “белите“ Андрий Лунин отпадна от състава, притеснен за семейството си в Украйна.

Реал тръгна с динамика на бързи атаки чрез Модрич, Бензема и Винисиус. Вторият син на Зинедин Зидан – Лука (формиран при “белите“) класно парира три добри изстрела на най-опасния – Марко Асенсио. Домакините, подкрепяни от феновете от квартал Вайекас мощно с песни и викове, отвърнаха на ритъма със заплахи чрез Бебе, Алваро Гарсия, Гуардиола.

Гол с глава на Каземиро бе правилно отменен след протести на съперника за негово спиране с ръка, фал и лека засада.

Силните у дома „светкавици“ се бранеха масивно срещу атаките и след почивката, не пускаха никой да влезе към вратата на Лука. Отборът на Анчелоти започна с ужасната апатична игра, синдром от вторите части от последните мачове, в унисон дори Вини играеше страхливо, статично, предвидлив и зле позициониран.Модрич удари греда. Подсилени с Радамел Фалкао-Тигъра към края, Райо на косъм не вкара.

Бензема донесе точките в 83-тата, след като с Винисиус надхитриха защитата и младия Зидан.

34-годишният френски капитан получи някакви болки в крака, Тони Крос пък се нарани след като съперник му “направи легло“ при скок и не бе наказан. Милитао изпусна да удвои.

“Сложен мач, тревата на терена бе доста зле макар всеки клуб да има свой бюджет, а и публиката винаги пресира много. – каза Тибо Куртоа. – Направихме пълнооценен мач, липсваше ни по-ранен гол. Бензема и Винисиус се разбират след четири години заедно.“

“Състезавахме се, стояхме добре, мисля, но се спречкахме с този Куртоа… не знам какво още трябва да се направи, че да му вкараш гол..“ – добави Иван Балиу.

Атлетико Мадрид се върна четвърти с 2:0 над десетия Селта с дубъл идентични голове на бразилския защитник Ренан Лоди, префасониран като ляв нападател и изведен от дълбочинен от Конгдобя в 35-та и 61-та минути. Хетафе шокира с 2:2 Алавес и се измъкна от дъното.