Реал Мадрид обърна Севиля, на косъм е от 35-та титла в Испания

Начало » Реал Мадрид обърна Севиля, на косъм е от 35-та титла в Испания
Бензема Винисиус Реал
Снимка: Даниел Касас/BGfootball.com

Реал Мадрид извади мускули и най-доброто от себе си да обърне като гост Севиля от 0:2 за 3:2 в прекрасен мач от 32-ри кръг на Испанското първенство и нанесе решаващ удар за спечелване на 35-та титла. “Белият балет“ натрупа 75 точки, с 15 аванс пред Севиля, Барселона (утре от 22 ч посрещат борещия се за оставане Кадис) и Атлетико Мадрид, победил с 2:1 Еспаньол. До края остават 6 кръга, тази седмица има междинен в средата.

Мачът на “Рамон Санчес Пискуан“ навръх Паскуа (Католическия Великден) бе 98-минути оспорвана битка на бързи обороти до последния сигнал. Първата част доминираха домакините, по-активни и настоятелни под бойките песни на публиката си.

Съдиите подминаха игра с високо вдигната ръка на защитника Диего Карлош по топка, при прегръдка от избил кълбото вратар Бону в 20-тата минута. Веднага Иван Ракитич откри с прецизен пряк свободен (грешка на Милитао в стената), свирен за спъване на Папу Гомес от Модрич отзад. Три минутки по-късно Текатито преодоля отляво Милитао и Куртоа, а изскочил от втора линия възстановен след дълга контузия Ерик Ламела удвои.

Отборът на Лопетеги затвори добре подстъпите към вратата си с бързо прегрупиране, замаза и някои грешки на Бону.

Главният Куадра Фернандес се реваншира за спестената дузпа като не вдигна втори жълт на Камавинга, който в опит да вземе топка събори Мартиал в атака в 40-тата, французинът нарани бедро, сам видя картон за хвърлена на тревата бутилка с вода и Рафа Мир го смени.

Родриго излезе след антракта вместо Едуардо и набързо вкара след образцово взаимодействие на Дани Карбахал с Винисиус и асистенция от испанския национал. 21-годишният бразилец даде скорост и оригиналност напред за гостите, в “небесно-синьо“, вече натиснали на преса и атаки. Бившият им треньор (за кратко) Лопетеги освежи с трима, но пак имаха трудности с изнасянето. Рафа Мир изпусна третия, Милитао го спря за друг.

Винисиус изравни с левачка в 74-тата след овладяване с гърди, но Куадра го отмени съзрял ръка и наказа Вини с картон за спорене. Резервата Начо Фернандес изравни с диагонал от първо докосване в 84-тата.

Бензема се бе разминавал цял мач с гола, но в 93-тата донесе победата като забучи в мрежата подадена топка от Родриго, технично надхитрил опоненти по десния фланг.

“Три точки са само, остава още лига, но морално ни подсили. – каза Начо. – Първата част не стояхме добре. С негативния резултат след почивката извадихме характер и заслужихме победата. Протестирах анулирания гол на Винисиус, имаше спорни моменти, но всеки ще си дърпа на своя страна. Щастлив съм за победата.“

“Направихме силно първо полувреме, но оставиш ли Мадрид те наказват. Имахме някоя хубава контра и при 2:1, но не вкарахме. – призна Иван Ракитич. – Яд ни е, защото направихме доста неща за победа. На Диего Карлош не е ръка, защото Бону удря топка. Камавинга трябваше да бъде изгонен – не знам как може така да се интерпретира. Ръката на Винисиус е чиста, защо толкова се разправяха…“

“Мачът е като снимка на сезона ни – от доминация в първата част и голове, с контузиите на Мартиал и Папу, проблемите на Ламета, Окампос, Акуня… в крайна сметка губиш.“ – каза спортният директор на Севиля Мончи.

“Невероятен мач, всичко бе против нас, но душата и сърцето на този страхотен отбор, да не се предава никога, макар пред тази супер ентусиазирана публика, ни помогна да спечелим. – каза гордо легендата и институционален директор на Реал Емилио Бутрагеньо. – Не разбираме защо VAR не предупреждава Фернандес за ръка (на Карлош), после пък вижда такава при гола на Винисиус… При ситуацията с Камавинга, съдията я интерпретира по свой начин.“

Историческият голаджия на Реал Кристиано Роналдо забучи хеттрик за Манчестър Юнайтед и донесе победата с 3:2 над Норич за пето място в класирането в Премиер (зона Лига Европа).