Реал Мадрид представи Камавинга, отваря Бернабеу в неделя

Начало » Реал Мадрид представи Камавинга, отваря Бернабеу в неделя
Едуардо Камавинга
Снимка: Реал Мадрид

ФК Реал Мадрид представи официално новият си футболист с проекция за бъдеще Едуардо Камавинга, който сутринта тренира с отбора на Карло Анчелоти и може да получи минути като официален дебют още тази неделя срещу Селта на “Бернабеу“!

18-годишният Камавинга подписа договор до 2027 година и бе приветстван официално от президента Флорентино Перес на скромно тържество, заедно с цялото му голямо семейство – родителите София и Селестино (от Конго), също двама братя и две по-малки сестри.

“Днес мадридистите посрещат с оптимизъм фотболист, който е изстрадал и е вложил много усилия, за да стигне такова ниво и да бъде искат от най-силните европейски клубове. От две години познаваме качествата му, въпреки младата възраст. Очакваме да имаш страхотна кариера в Реал, пълна с триумфи, след като си положил толкова труд и благодарение на ценностите и раздаването на родителите ти.“

Тъмнокожият французин е техничен многофункционален футболист, който може да играе на куп позиции – в средната линия с атакуващи и защитни функции. В св-то му е записан като първият младеж на 16 г дебютирал в голямо първенство със Стад дьо Реймс, и най-младият (17 години и 9 месеца) дебютант в национала на Франция от 100 години.

“Гордея се да защищавам тази емблема, благодаря на президента на Реал и на семейството ми! – бяха първите думи на широко усмихнат, срамежлив и щастлив Едуардо, взема номер 25 и остави отлични впечатления като възпитан, весел и твърде разумен за възрастта си младеж. – Идвам да се уча, да работя здраво и да показвам качества на треньора.

Тайна е с кой говорих за трансфера, но стана много бързо в последните дни. Не бяха важни парите, а удоволствието да играя до най-добрите в Реал Мадрид, когото адмирирам от малък. Зидан, Фиго, Роналдо и всички големи тук ми бяха кумири.

Питат ме много за Модрич и Крос, обичам да играя напред, но ще се адаптирам към каквато позиция ми даде треньора. Идеята е да играя колкото може повече минути, ще видим дали е нужна адаптация, аз се чувствам подготвен и щастлив. Имам добра техника и агресивност, конкуренцията ме мотивира.

Карин Бензема е идол на цяла Франция, държи се супер с младите футболисти, радвам се да съм до него.

Войната в Конго (2003 г.) направи хората там, включително родителите ми много по-силни, това ми предават и на мен.

“Започваш нов етап и ще имаш енергията на феновете ни и всички нас в клуб Реал Мадрид, който ще ти помагаме в това предизвикателство.“ – обърна се топло и легендата и институционален директор Емилио Бутрагеньо..

Флорентино Перес едва не се просълзи на представянето, преди да обяви, че отборът излиза срещу Селта на прясно поставената трева на митичния стадион “Сантяго Бернабеу“ в неделя от 22 ч. в първенството:

“Емоционално е да кажа: Футболът се връща на стадион Сантяго Бернабеу! Миналият 1 март бе последният мач (Класикото с Барса – б.р.), който нашите фенове гледаха наживо, сега част от тях отново ще са на трибунте.“

Тревата е продукт на фирма от Касерес и струва 300 000 евро, монтирана е от френска фирма. Все още се строи пещерата, където чрез специални платформи ще бъде прибирана и съхранявана, докато се монтират други настилки за състезания (като тенис или баскет), концерти или събития. В ремонт са доста части от трибуните, най-вече най-близките до терена, те ще бъдат покрити с огромни платнища за зрителска естетика по време на мача.

Самият стадион, гледан отвън, представлява мащабен строеж осеян с огромни кранове и строителни машини. Четирите нови кръгли кули, по които публиката достига до последния пети етаж, са завършени, две от тях ще се използват още в неделя, другите се обезопасяват. Източната трибуна откъм улица “Падре Дамян“, където са официалните ложи и над тях журналистиеската трибуна, почти няма да се ползва още. Поставен е огромния скелет от сложни тръбни конструкции за поддържане на подвижния покрив.

Ремонтът на компания FCC тече с пълна пара, стадионът ще е завършен лятото на 2023 г.