Реал остана без втори десен бек, Атлетико се задръсти

Начало » Реал остана без втори десен бек, Атлетико се задръсти
Облак Вършалико Атлетико Мадрид
Снимка: Даниел Касас

Алваро Одриозола е получил болки в левия прасец на тренировка и след медицински преглед днес му е назначено лечение за поне три седмици, признаха от Реал Мадрид. Лошата новина за Зинедин Зидан идва ден след контузването на титулярния десен защитник Дани Карбахал на връзки в дясното коляно, което го вади за два месеца.

Сърцатият футболист от “бялата“ школа Начо Фернандес е играл на този пост и може да бъде ползван, Зидан веднъж пусна там и един от любимците си Лукас Васкес, справил се. Според “Марка“ вариант бил и Менди, който сега се бори за титулярен ляв защитник с Марсело. Зизу включи в състава срещу Леванте (неделя, 17 ч) 20-годишният централен защитник от сателита Кастия Витор Чуст, може би да изненада с трима бранители пред Куртоа.

Атлетико Мадрид се изложи с второ нулево реми за три дни в Испанското първенство днес на празния “Ванда Метрополитано“ срещу Виляреал на Унай Емери. Нито титулярите в атака Луис Суарес, Жоао Феликс и капитана Коке, нито смените Коща и Корреа бяха на ниво. Само един удар към вратата на “жълтата подводница“, на халфа Маркос Йоренте, успяха да отправят играчите на Диего Симеоне за 90 минути, иначе стартирали с голеада над Гранада. Спука ли се “червено-белият“ балон, се питат мадридските медии и дали Атлетико е сериозен кандидат за трофей с този голов проблем?

“Бяхме статични първата част, Виляреал ни затваряха пространства, но трябваше да атакуваме повече по крилата. – каза Ян Облак. – Еуфорията ни спада с два равни, но трябва да работим постоянно.“

20-годишното норвежко чудо Ерлинх Холанд вкара три прекрасни гола за победата на Борусия Дортмунд с 4:0 над Фрайбург и вече има “петичка“ в новия сезон. Емре Джан заби с глава.

Исканият от Куман за Барселона Мемфис Депай остава в Олимпик Лион, съобщи френския “РМС спорт“, два дни преди затваряне на пазара. Барса посреща шесткратният носител на Лига Европа Севиля в дерби утре от 22 ч.