Реал празнува 36-тата титла с над 30 000 фенове в Мадрид

Начало » Реал празнува 36-тата титла с над 30 000 фенове в Мадрид
Начо Модрич купа Лига на Испания
Снимка: Реал Мадрид

Над 30 000 почитатели на Реал Мадрид и туристи се събраха в центъра на Испанската столица днес предиобед, за да празнуват наживо с тима спечелената предсрочно 36-та титла на Испания. Имаше доста пристигнали от различни части на страната, специално за тържеството.

Отборът на Карло Анчелоти, победил вчера с 4:0 Гранада, се окъпа в народната любов и признание за отличния сезон, показа трофея на ЛаЛига и бе поздравен за класирането за финала на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд на 1 юни в Лондон.

В официалната част кметът на Мадрид Алмейда, привърженик на Атлетико Мадрид, подари статуетка на символа на града “Осо и мадроньо“ (Мечката и ягодовото дърво). Президентът на Реал Флорентино Перес връчи реплика на купата на него и шефката на област Мадрид Исабел Аюсо, а капитан Начо Фернандес – фланелки подписани от тима.

“Този отбор преодоля ситуация, която изглеждаше необратима, бе много тежко да се изправиш срещу препятствията на сезона и срещу най-лошото във футбола – контузиите… Но ето ги тук Милитао, Куртоа и Алаба – образци на подобряването. – подчерта дон Флорентино в словата си в кметството и областната дирекция. – Тази 36-та Лига я спечелихме с нашите клубни ценности – скромност, уважение, задружност и честна игра! Благодарим за подкрепата на най-страхотните фенове на света. На 18 финала на Европа сме – шест в последните 10 години! Страданието на отбора и един от най-големите треньори за историята Карло Анчелоти са сред мотивите за себераздаване и гордост, също както и глада им за победи и триумф, независимо от всичко постигнато.“

“Да дойдем тук в Кметството, Област Мадрид и площад Сибелес е гордост, значи се справяме добре. – каза Начо. – 36 лиги!!! Днес празнуваме нова важна титла, заслужено спечелена, благодарим на всички мадридисти за подкрепата, нека се раздваме на празника и още много да печелим!“

Карло Анчелоти подкани хилядите привърженици на площад Сол от балкона на областната управа “Каса де Корреос“: “да запеем най-хубавата песен“ – химна на Реал.

Винисиус също им призна, че обича да пее с друг: “Как да не те обичам, Мадрид“. Джуд също хвана микрофона, окуражен от Чуамени и Камавинга, но се чу, че не му е силна страна пеенето…

Хората развълнуваха втория капитан Лука Модрич, държащ купата заедно с Начо с  “Лука остани“, а той заедно с Белингам и Крос обещаха, че ще има победа след 3 седмици на “Уембли“, “за да празнуваме отново тук“. Специално подкрепен бе Хосеу Мата, златната резерва донесъл класирането с победа над Байерн с два гола за две минути в псоледните минути на Бернабеу.

“ За мен е специално тук на Сибелес, сега и купата да вдигна.. Всеки път тук е толкова емоционално, благодарим на хората за тези хубави моменти! Пак показахме характер, вяра, обединение, качества… така печелим.“ – призна 38-годишният хърватин Модрич, който може да спечели шеста лична “Ушата купа“ (заедно с Начо, Карбахал, Крос) и изравни непостижимия рекорд на Пако Хенто.

С човещина и жест Капитан Начо помоли хората специални аплаузи за Куртоа, Милитао и Алаба, които пропуснаха почти целия сезон, но работиха и се възстановиха след тежки контузии.

“Този момент ще ни даде енергия за финала в Лондон.“- заключи щастлив Вини, прегърнал Белингам “моя брат Белигол“, на открития бял автобус обикалящ централните булеварди, приветстван от хиляди хора.

Пред хилядите на площад Сибелес Карло Анчелоти изпълни мечта да танцува с Едуардо Камавинга по трибуната – мостове около статуята на Богиня Кибела (водата на фонтана бе спряна), останалите подскачаха на влакче. Кулминацията бе щом капитан Начо постави бяло шалче на корона на богинята и знаме отпред, както е повелява традицията.

После я целуна два пъти и вдигна високо купата! 34-годишният защитник от Алкала де Енарес, града на Сервантес, я вдигна повторно с другите капитани Модрич, Крос и Дани Карбахал под овациите на хората.

Вини, Рюдигер, Камавинга, Милитао, Алаба не спираха да танцуват.