Реал тръшна Севиля, Варан контузен лошо

Начало » Реал тръшна Севиля, Варан контузен лошо
Феде Валверде Реал М
Снимка: Даниел Касас

Реал Мадрид разби с 3:1 Севиля в изтеглен напред (заради световното в Катар) 11-ти кръг на Испанското първенство и води уверено с 31 т, шест пред Барселона, които посрещат утре Атлетик Билбао.

Дъждът и студен вятър в Мадрид не попречиха да бъде поднесен емоционален спектакъл на зрителите като двама носители на “Златна топка“ от “белия балет“ Лука Модрич (2018) и Зинедин Зидан (1998) поднесоха най-престижия индивидуален приз на приятеля си Карим Бензема (2022). За паметна снимка дойдоха още настоящия най-добър вратар в света Тибо Куртоа (с наградата “Лев Яшин“от “Франс Футбол“) и печелилият я неколкократно преди време Икер Касияс, настоящ представителен директор в клубната фондация. После се щракнаха и с колегите от тима, а Карим бе освободен от мача.

Отборът на Анчелоти тръгна самоуверено, доминираше и закономерно откри чрез пробия на мотора Винисиус Джуниор отляво и перфектна асистенция за изскочил през центъра Модрич. Въпреки добрата игра, обаче не увеличиха резултата.

Аржентинският защитник Гонзало Монтиел открадна топка отдясно в 54-тата в домакинското поле, веднага филтрира пас, за да може Ерик Ламела да вкара класно от малък ъгъл и през Куртоа. Дългогодишният халф на Реал Иско, незабележим до почивката, съшо можеше да се разпише, но с малко не улучи вратата.

Тройната смяна на “Татко Карло“ за пореден мач се оказа сполучлива – в 79-тата Реал открадна топка за светкавична контра между Валверде, Асенсио, Винисиус, забита в мрежата от Лукас Васкес. Феде веднага довърши Бону с диагонален 20-метрров снаряд отдясно при асистенция от Марко. Шести гол за намиращия се в топ-форма уругваец в лигата (най-много от Реал) и седми сезонен. Всички испански медии коментират баса му с Анчелоти да го пенсионира, ако нe вкара поне 10 гола.

В края на мача глезенът на Феде бе извит и премазан с ботони от аржентинеца Папу Гомес (само жълт), 24-годишният млад татко напусна куцукайки, може да се наложи по-дълго лечение.

Отборът на Роналдо Назарио Валядолид тръшна третия Реал Сосирдад с гол на Серхио Леон (185:560 паса, 9:20 стрелби) за 11-то място в класирането. Валенсия падна с 1:2 от Майорка насред “Местая“. Мадридският Райо Вайекано опука с 5:1 Кадис.

В отсъствието на невключен в състава на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо друг дългогодишен играч на Реал Каземиро спаси тима с точка за 1:1 в дербито с Челси в Премиершип в Лондон. След цял мач надлъгване Жоржиньо вкара от дузпа в 87-мата, преди бразилецът да изравни също от 11-метров в последната минута. Лошата новина е контузията в коляно на Рафа Варан, който напусна плачейки терена и е под въпрос за световното след месец.