Редник котка Брату, ще го краде от Любо

2010-10-28 18:50:00

Преотстъпеният от Динамо румънец иска да остане в Литекс

 

Румънският нападател на Литекс Флорин Брату е коткан да премине в азербайджанския Ланкаран, където старши треньор е сънародникът му Мирча Редник. Специалистът се опитвал всячески да го измъкне от тима на Любо Пенев. "Често говоря по телефона с Мирча, но все още има време", призна Брату.

 

Румънецът заяви, че се чувства добре в Литекс и има желание да остане в състава на българския шампион. Брату е преотстъпен на ловчалии от Динамо Букурещ до декември с опция за закупуване.

"Чувствам се доста добре в Ловеч. В началото имах известни проблеми, защото не знаех и дума на български. Договорът ми с Динамо е до следващото лято. Сега съм преотстъпен на Литекс до декември, след което клубът има право да ме закупи. Това изцяло зависи от хората тук. Очаквам, ако от Литекс не ме купят, да продължа контракта си с Динамо. В противен случай съм отворен за предложения от Румъния и от чужбина", каза Флорин.

 

"Българското първенство е доста силно, на отлично ниво. Литекс е много сериозен клуб, който има амбицията да прогресира. Тук има добри играчи, парите се дават на време без изключение. Стартирахме добре сезона, след което имаше известни сътресения. Не успяхме да влезем в Шампионската лига и в Лига Европа, въпреки че играхме добре. За три месеца сменихме трима треньори. Постепенно нещата се нормализираха. В понеделник спечелихме дербито с Левски с 2:1 и излязохме на първо място в класирането", добави румънецът.

 

Вашият коментар