Режат половин съдийски хонорар при издънка

2010-11-17 16:59:00

При съдиите ще е първо работата, после заплащането. Лигата и БФС все по-близо до общо администриране на първенството

 

В една от залите на столичния хотел "Хилтън" се състоя редовно заседание на Управителния съвет на ПФЛ, председателствано за първи път от новоизбрания президент на Лигата Стефан Капралов. В него участваха 9 от членовете на УС, отсъстваха представителите на  Локомотив (Сф) и Черно море.

Заседанието премина при дневен ред от 4 точки. Членовете на УС приеха единодушно Структура на ПФЛ (за първи път), Правилници за работата на Лигата (те ще бъдат публикувани в сайта допълнително) и Бюджет за 2010/2011 г. В точка "Разни" членовете на УС одобриха, на практика сложиха подписите си под Моморандум за сътрудничество с БФС и очакват той да бъде приет и от Изпълкома на БФС на първото негово заседание.

Ако това стане, УС на Лигата има готовност да предложи точен план за сътрудничество, който предвижда и участие в администрирането на шампионата в "А" група и на  първенствата в двете Б групи. На първо време се предвижда  определяне на квота на ПФЛ в съставите на отделните комисии и попълването им с посочени от БПФЛ членове.

По инициатива на члена на УС на ПФЛ Атанас Узунов (след негов устен протест пред УС от името на ПФК Локомотив Пд, по повод решения на Съдийската и Дисциплинарната комисия на БФС) УС реши да предложи още през пролетния дял на първенствата съдиите да получават първоначално само 50 процента от възнаграждението им, а след края на сезона и процент от останалите 50 процента в зависимост от оценките за представянето си в мачовете, които са ръководили.

Вашият коментар