Рефери скочиха срещу Зума и компания

2010-10-03 22:09:00

Българското съдийство няма да търпи празни думи, заканиха се родните арбитри

Недоумение сред българските съдии предизвикаха нападките на спортно-техническото ръководство на Локомотив (Пд) към реферите на мача с Миньор, завършил 2:2. Bgfootball.com ви припомня, че преди ден старши треньорът на "смърфовете" Христо Бонев нарече Антон Генов и Веско Мишев "евтини съдии" и "тепегьози", които са направили така че "мачът да не завърши с победа на Локомотив".

Според информация на bgfootball.com, след края на срещата, административният директор на клуба Атанас Узунов е влязъл в съдийската стая и е крещял на Генов и асистентите му .

"Отмина времето, когато се хвърляха балони за неща извън терена с цел да се накърни морала на съдиите. Дойде време, в което всеки трябва да застава зад думите си. Затова нека Христо Бонев да защити името си на един от най-великите български футболисти – или да извади ясни доказателства за обвиненията, или да се извини. Защото когато се каже „а”, трябва да се каже и „б”, категорични са бивши и настоящи рефери.

Според специалистите, съдийството на мача в Перник е било много добро. Предполага се, че БФС ще вземе отношение спрямо атаката към арбитрите и сериозните обвинения от страна на Локомотив (Пд), защото хвърлянето в публичното пространство на непроверени и клеветнически твърдения само вреди на атмосферата в българския футбол. Работата на съдиите е на терена и там има лице, което е оторизирано от БФС да я оценява – това е съдийският наблюдател.

Вашият коментар