Рудар се закани на Литекс

2010-07-19 12:02:02

Играчи и треньори в Рудар се готвят да направят труден живота на Литекс в Подгорица. Ловчанлии спечелиха само с 1:0 в първия мач от Втория квалификационен кръг на Шампионската лига, което остави развръзката за реванша. Победителят от този двубой ще срещне някой измежду Биркиркара и Жилина. Малтийците спечелиха изненадващо с 1:0 домакинството си и именно на тази изненада се позова треньорът на Рудар Небойша Вигниевич.

"Биркиркара показа, че във футбола всичко е възможно", сподели наставникът. "Кой можеше да предполага, че малтийският шампион ще победи най-добрият словашки отбор? Защо да не постигнем същото срещу българския представител? Очевидно е, че Литекс са по-добри и имат повече опит от нас, но ние постигнахме добър резултат, който ни дава шанс за реванша на собствен терен. Можем да направим обрат".

"Не мога да си спомня мач, в който да съм направил повече спасявания, отколкото в този срещу Литекс", сподели вратарят на Рудар Милош Раданович. "Българският тим е доста стабилен и опасен, но ние не играхме както можем в първия мач. По-добри сме в предни позиции, отколкото показахме в Ловеч. Литекс са фаворити в срещата, но ще направим всичко възможно да поднесем изненада.

Оптимистично настроен е и халфът Нермин Усени. „Литекс си мисли за груповата фаза на Шампионската лига. От друга страна, ние просто мислим за това да играем най-добре. Сигурен съм, че те усещат малко напрежение, защото знаят, че в 90 минути може да се случи всичко. Нашата единствена задача в реванша е да дадем 100%. Ако нашето най-добро представяне не е достатъчно, тогава няма да съжаляваме”.

Реваншът от втория предварителен кръг на Шампионската лига е утре от 21:30 часа.

Литекс лети днес за Подгорица в 14,00 часа с чартър от София и се прибира веднага след мача утре. Заедно с футболистите в самолета ще се качат и почетният президент на клуба Гриша Ганчев, президентът Трифон Попов, мениджърът Стойчо Стоилов и финансовият директор Величко Дихонов.

Вашият коментар