Сагата „Мъри в Левски“ няма край

Начало » Сагата „Мъри в Левски“ няма край

Станимир СтоиловДнес ръководството на Левски ще започне преговори със Станимир Стоилов, твърди „Тема спорт“. Той е вариант №1 на “сините” за нов наставник, който да поеме тима и да го извади от незапомнената криза, в която е изпаднал.

Столичани обитават дъното на класирането, като след 5 кръга имат само 1 победа и 4 загуби.

Веднага след неубедителния старт на кампанията Стоилов излезе на дневен ред. С него се срещнаха феновете от една от фракциите. Разговори специалистът имаше и с човек на бъдещия спонсор на клуба.

Стоилов обаче е малко по-особен треньор, който не обича да работи в клубове без пари. Затова и желанието на треньора е да има стабилен бюджет, играчите да си получават навреме заплатите, както и да бъдат привлечени трима набелязани от него футболисти. Сега ще стартират и официални преговори. Мъри за последно бе начело на Казахстан, който води до януари 2019 година. След това той не е водил отбор.

Стоилов бе вариант за Левски още през лятото по време на клоунадата с Джо Диксън.

При провал в преговорите със Станимир Стоилов, „сините“ ще се насочат към други две опции – Александър Томаш и Николай Киров. Опознавателни разговори с тях вече са водени от хора, близки до Герена. Томаш в момента е безработен, след като през лятото си тръгна от изпадналия Етър. Той обаче е бивш футболист на ЦСКА и не е ясно как ще бъде приет от феновете. Киров пък има договор с Арда и за момента тръдро заявява, че не смята да си тръгва от Кърджали.

Според „Мач Телеграф“ има и трета опция пред „сините“ и тя е Стойчо Стоев. Той бе начело на тима между 2014 и 2016 година, като през този период класира Левски на финал за Купата на България, но загуби инфарктно от Черно море. Впоследствие Стоев бе уволнен заради неубедителни резултати, но „сините“ фенове го изпратиха с аплодисменти.