Сакалиев отписа Левски и новак в Първа лига

Начало » Сакалиев отписа Левски и новак в Първа лига

Момент от футболен мачБившият футболист на Нефтохимик и ЦСКА Стойко Сакалиев направи разбор изцяло в негов стил на първия кръг в Първа лига.

„Най-изненадващото в първия кръг е, че започна мача Левски – Берое. ЦСКА изигра по най-добрия начин мача с 1948. От две грешки се случиха двата гола. Имаше възможност мачът да бъде в полза на нас“.

„На полусезона 1948 ще е при Етър и някой друг отбор, които ще се борят за оцеляване, въпреки че имат класни футболисти в отбора. Този отбор няма как да се бори за титлата. Категорично не. Рано или късно ще отиде там, откъдето е дошъл“.

„Определени хора направиха така, че феновете на ЦСКА да се разделят. Няма нищо по-хубаво червената общност да е обединена. Това време ще дойде, когато този отбор си тръгне и заблудените фенове осъзнаят, че това е една голяма грешка, която те са допуснали.“

„За мен фен е този, който има стадион – имаш Армията, емблемата, историята.“

„Каква интрига? В А сектор имаше 6-7 привърженици, не повече (според няколко независими един от друг източника, феновете са били около 20 – б.р.). Да, и ние нямахме много привърженици, не знам причината, но то се видя. Няма как да искаш да имаш отбор, но да нямаш фенове.“

„Много слаб Левски. Бих искал този Левски и този ЦСКА от преди години. Тази година не виждам Левски в тройката.“

„Нито един от българските отбори няма да има проблем на старта в Европа.“

Според Сакалиев в следващия кръг трябва да се очаква „Победа за Арда срещу Левски и успех на Берое с 4:0“.