Само един нов в Литекс за старта на подготовката

2011-01-08 16:40:00

Шампионите уредиха десет контроли по време на лагерите в Сандански и Турция

Бразилският халф Жозе Мария Ненем е единственото ново попълнение в Литекс до този момент, стана ясно след първата официална тренировка на шампионите. 24-годишният халф беше представен официално преди заниманието, което започна преди минути на Градския стадион в Ловеч.

Според президента Трифон Попов шампионите ще привлекат още един или двама нови играчи, като със сигурност ще се подсилят с класен нападател. От два дни в Ловеч е френски футболист, чието име на този етап се пази в тайна и от ръководството на Литекс отказват да го разкрият, защото все още се водят преговори с него. По този въпрос Попов беше категоричен, че едва когато
договорът бъде подписан, трансферът ще бъде обявен официално.

Единственият футболист, който е напуснал отбора до този момент, е Флорин Брату. Всички останали се готвят с ловешкия тим.

Уредени са девет контроли. На 22 януари играят с Брестник, на 26 януари със Серес, на 29-и с Монтана, на 1 февруари с Вихрен, на 4 февруари с Малеш (Микрево), на 9-и с Клуж, на 12-и с Лех Познан, на 15-и с Анжи Махачкала и на 18-и с Карпати Лвов.

 

21 футболисти на Литекс излязоха за първата тренировка на шампионите пред около 50 зрители. Те стартираха с 30 минути фитнес, а след това въртяха обиколки на изкуствения терен на тренировъчната си база.

"Започваме с прекрасно настроение след изследванията на физическото състояние на футболистите през последните три дни. Нещата са наред. Програмата беше изготвена още през ноември месец като дати и противници. Нищо не се е променило. Може би ще има още двама или трима нови, но ще ви дадем подробности, когато трансферите станат факт. Търсят се футболисти от всички линии и няма значение дали са чужденци или българи. Не бързаме, защото това е първи ден от подготовката и разполагаме с много време. Идеята е да привличаме нови играчи и отборът да става по-силен. Очакват ни добри месеци. Авансът ни на върха е заслужен, защото момчетата бързо асимилираха методите на работа и постигнаха добри резултати. В никакъв случай не трябва да се отпускаме, защото с това ще дойдат проблемите. Нашата цел е първото място. Играем срещу Левски за купата, а домакинството е сериозно предимство, но ние се учим да играем добре и извън Ловеч, защото така правят големите отбори. Този мач обаче е много далеч", заяви старши треньорът на Литекс – Любослав Пенев.

Вашият коментар