Само четири отбора са за "А" група

2011-02-10 13:11:00

Ако спазваме правилата на УЕФА, само четири клуба ще имат лиценз, твърди Николай Гигов

Президентът на "Локомотив" (Сф) и член на изпълкома на БФС Николай Гигов заяви, че футболният съюз прави известен компромис с клубовете, за да могат те да получат лиценз. Според думите му присъствието на собственици на отбори в ръководството на БФС не е проблем.

"Непрекъснато си говорим за намаляване на А и Б групите и за безкомпромисност при критериите за лицензирането. Всъщност, ако бъдем максимално коректни, ще трябва да започнем първенството с четири отбора", каза Гигов в предаването "Реформа за българския футбол 2" по Ring.bg.

Според президента на "Локомотив" (Сф) "революционните приказки" трябва да бъдат намалени. По думите му е по-важно да се помогне на клубовете да получат лицензи. "Не трябва да бъдем максимално стриктни като УЕФА, защото може би нямаме клуб, който да отговаря на всичките изисквания."

Гигов засегна и проблема с евентуалното уговаряне на мачове. "Няколко букмейкърски къщи са се оплакали на УЕФА, че в определени мачове определена сума пари, повече от от бичайната, се залага и тръгва към определени букмейкъри. Това е целият проблем с това черно тото. За жалост имаше и няколко български мачове. Нали разбирате, че това за мен не е обвинение. Ние няма как да реагираме, защото това е един документ, който ни обръща внимание, че има оплаквания за няколко мача от определени букмейкърски къщи. Това е този прословут списък."

Другата важна точка според Гигов е обективното съдийство. "Не може през кръг, през два да се случват скандали. Не може това, което се случи в Ловеч тази година, да се случва между два водещи отбора. Като всеки човек съм склонен да простя, ако някой сбърка. Но да тръгнеш да правиш тенденциозно глупости пред очите на цялата България, вече минава в други измерения. Не казвам, че е имало други помисли, но това за мен е абсурд", заяви президентът на "Локомотив" (Сф).

Той се позова на собствения си опит в управлението на БФС. "Във футболния изпълком и във футболния съюз трябва да има футболни хора и не виждам защо да няма и клубни президенти. Тези, които дават пари за футбола, къде трябва да бъдат, кой трябва да ги ръководи? Аз съм бил в предишния изпълком, не ми хареса съставът и го напуснах. В този влязох, защото това, което говорихме с Боби Михайлов, съвпада с моите мисли."

Вашият коментар