Сандански приема 23-ма "боляри"

2011-01-27 17:05:00

С 23 играчи ще се готви Етър на предстоящия двуседмичен лагер в Сандански, съобщи на пресконференция старши треньорът Велин Кефалов, цитиран от sport-vt.com.

"Тръгваме с 19 полеви играчи и трима вратари, като на място ще се присъедини още един футболист. От досегашния отбор засега никой няма да отпада. Липсва ми само още един централен защитник, но се надявам Мариян Иванов и Мариян Симеонов да запълнят тази бройка. Дали Симеонов ще остане, зависи от представянето му", заяви Кефалов.

Треньорът обяви, че е доволен от първата част на подготовката, която бе за натрупване на физическа подготовка, за сила и обем. Той изрази надежда терените в Сандански да са добри, за да наблегне отборът вече на футбола и на тактиката. Доволен съм в голяма степен от влагането на играчите в първата фаза, каза наставникът.

На въпроса за селекцията той отговори, че засега сигурни са Стамен Ангелов и Павел Алексиев и евентуално Симеон Баев. За Баев се чака официалното решение на Арбитражния съд, но той ще пътува за лагера в Сандански. В момента текат преговори за Фидел Куаме от Ком-Миньор.

"Дано до два-три дена се решат нещата и с Фидел, с това ще приключи селекцията. Преговорите обаче са в компетенцията на ръководствата на двата клуба. Имам желание да го привлечем, ако всичко е в рамките на нормалното, не искам скъпо платени футболисти. От Фидел имаме лоши спомени, в два мача сам победи Етър. Има добри качества и може да бъде полезен. Симеон Баев е бърз играч, това му е най-силното качества. Освободихме играчите на проби, защото не са футболисти, които могат да вдигнат нивото", добави Велин Кефалов.

Вашият коментар