Сбогом или довиждане?

2010-08-31 15:39:00

От утре стадион „Българска армия“ официално няма да се води на ЦСКА

Причината е, че днес е последният ден от договора между червените и министерството на спорта, който, поне на този етап, няма да бъде продължен.

Преди няколко дни министърът на спорта Свилен Нейков обяви, че армейците могат да ползват още три месеца офисите и терените на „Армията“, но тъй като договор между двете страни липсва, ЦСКА ще трябва да плаща двоен наем. Ако и след изтичане на 3-месечния срок двете страни не се договорят, от МФВС се заканиха да търсят други наематели.

ЦСКА играе на стадион „Българска армия“ от 1967 г., когато  на мястото на стария „Атлетик парк“ е построено сегашното съоръжение.

– Водят се преговори – заяви министър Свилен Нейков.

– Имат законното право да останат още 3 месеца, но трябва да плащат двоен наем. След това вече трябва да вземат решение какво да правят. Същевременно ние започваме да си водим дела.

Нейков обясни и как може да бъде решен проблемът със собствеността върху стадиона.

– Те имат задължения от 2 млн. лв. към държавата. Ако ги платят, им даваме стадиона веднага за 30-35 години, колкото искат, за да могат да си стопанисват базата.

Министърът за пореден път заяви, че който и да вземе стадиона, няма право да строи извън неговите рамки.

– В противен случай ще се търси друг вариант за стадиона – допълни министър Нейков. – За момента имаме само инвестиционен план. Хората са сериозни, говорим за тези, които са проектанти. Оттам нататък обаче трябва да видим кой е този спонсор и инвеститор. Тогава вече ще разгледаме документите, откъде идват средствата и т.н.

Вашият коментар