Светкавица продава в чужбина

2010-12-22 19:05:00

Дънди Генов пред поредна раздяла с "мълниеносците", Христо Петев също си тръгва

Светкавица
ще "осребри" доброто си представяне в Източната Б група през есента, като продаде двама от най-силните си състезатели в чужбина.

Става въпрос за Даниел Генов и Христо Петев, които най-вероятно няма да играят на пролет за "мълниите". Генов, който е юноша на клуба, но е минал и през Нефтохимик, Поморие, Локомотив София и Беласица, има оферта от клуб от румънската втора лига, като посредник при сделката е бившият полузащитник на Литекс и ЦСКА Еуген Трика. Румънците няколко пъти наблюдавали изяви на Генов през есента в Източната Б група и останали доволни от нивото на левия полузащитник.

Христо Петев пък заминава на проби в отбор от втора лига в Кипър. За него обаче има и резервен вариант- клуб от А група е готов да го ангажира, ако не се стигне до преминаване на Острова на Афродита. Разбира се, елитният български клуб предлага по-ниски финансови условия от кипърците, но все пак и такъв трансфер ще бъде крачка напред за играча, смятат в Светкавица.

"За клуб като нас е удоволствие да разберем, че играчите ни представляват интерес и в чужбина. Няма да ги спираме и им пожелаваме успех в следващите им отбори, съобщава българският еквивалент на Алекс Фъргюсън, Дарио Грейди и Ги Ру – Пламен Донев. Специалистът е най-дълго задържалият се на поста си треньор на професионален тим у нас в последния четвърт век.

Вашият коментар