Световното започна с отменен гол, дузпа и нелеп домакин

Начало » Световното започна с отменен гол, дузпа и нелеп домакин


Отборът на Еквадор се наложи с 2:0 срещу домакина на световното първенство по футбол Катар в откриващия мач от програмата на шампионата.

Двубоят започна с отменен от VAR гол на Енер Валенсия, който наказа неадкватна вратарска изява. Все пак Валенсия отбеляза за 1:0 в 16-ата минута след като самият той беше фаулиран за дузпа, която изпълни безпогрешно. До полувремето централният нападател на Еквадор се разписа още веднъж – с глава в 31-ата минута, а в последните секунди и домакините можеха да вкарат.

Като цяло Катар изигра мача като отбор, попаднал случайно и незаслужено на Мондиал, както всъщност и е. Играчите му бяха неадекватни, неспособни да си подадат повече от 2-3 паса и абсолютно нелепи на фона на класата на Еквадор, която пред тази на Катар изглеждаше като от друга планета.

С решен в сметката си мач Еквадор не положи никакви усилия да увеличи резултата след почивката и мачът стана повече от скучен, без никакви положения с изключение на два удара от дистанция, единия спасен от стража на Катар, а другия ненамерил очертанията на вратата на южноамериканците.